Interesantni savjeti eksperata za čvrst i ravan stomak

U cilju što raznovrsnijih fitnes programa i “monotonih” savjeta za mršavljenje, eksperti stalno tragaju za interesantnim trikovima, koje će ljudi zavoljeti i prihvatiti ih u svojoj svakodnevnici.
Isti ti eksperti tvrde da oblikovanje i toniranje zone stomaka može da bude zabavno i jednostavno. U ovim savjetima nema klišea tipa: “pijte mnogo vode”, “jedite voće i povrće” ili “ograničite sebi porcije na...”, nego su to interesantne vježbe i pokreti koji će vam pomoći da dobijete čvrst i ravan stomak.

Interesantni savjeti eksperata za čvrst i ravan stomak

Mini sesija trbušnog plesa. Ojačajte bočnetrbušne mišiće na zabavan način, uz trbušni ples.

  1. Stanite uspravno i cijelom svojom težinom se oslonite na lijevu nogu.
  2. Desnu nogu malo izbacite naprijed i malo ulijevo, tako da vam na podu ostanu samo prsti.
  3. Podignite desni kuk, a zatim ga spustite. Ako stavite ruku na desnu stranu stomaka, osjetićete kontrakcije mišića.

Uradite barem 20 ponavljanja na desnoj, a onda 20 ponavljanja i na lijevoj strani. Ovu laganu i učinkovitu vježbu možete raditi bukvalno u bilo koje vrijeme, recimo, dok traju reklame na televiziji, dok pričate na telefon, dok miješate ručak...

Vježbe za trbušnjake u sjedećem položaju. Zvuči primamljivo, jel? Sledeće dvije vježbe možete da radite dok radite na kompjuteru ili surfate internetom.

  1. Sjednite tako da vam zadnjica bude što je više moguće naprijed na sjedištu od stolice. Gornjim dijelom ledja se naslonite na naslon stolice. Stegnite trbušne mišiće i podignite desno koljeno, a zatim ga spustite. Uradite 15 ponavljanja sa desnom nogom i 15 sa lijevom.
  2. Sjednite na prednju ivicu od stolice. Stegnite trbušne mišiće i bez da koristite ruke polako se naginjite nazad dok glavom i ramenima ne dodirnete naslon od stolice. Zatim, bez opuštanja mišića, ispravite se u početni položaj.

Očistite kuću usisivačem. Guranje usisivača naprijed – nazad je odličan način da vježbate trbušne mišiće bez da to i osjetite. Metenje sa metlom isto tako je na liosti domaćih aktivnosti koji će uobličiti srednji dio vašeg tijela.

Zamislite da imate zalijepljenu žvaku na naslon od stolice. Dok ste u gostima ili u kafiću i restoranu, zamislite da na naslonu stolice ima zalijepljena žvaka. Tako se nećete naslanjati i bićete mrimorani da gornji dio tijela držite čvrsto i uspravno, pri čemu će se aktivirati vaši trbušni mišići.

Igrajte tenis. Svako zamahivanje reketom aktivira bočne mišiće, kažu eksperti. Osim toga trčanje lijevo – desno je odlična kardio aktivnost koja vježba cijelo tijelo.

Zona stomaka je najproblematičnija za mnoge žene. Zaista, veliki broj žena (čak 46% ispitanih)  kad se skine u kupaći kostim, najviše se stidi svog stomaka.

Dobra vijest je što je višak na stomaku rješiv problem. Treba vam samo želja i posvećenost ( ovo je već jedna od onih “monotonih” rečenica, koje stalno slušamo). :-)

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.