Evo kako da za samo sedam minuta smanjite zubobolju

Nepisano je pravilo da zub zaboli nekako baš uvijek u petak po podne ili pred državne praznike, kad rijetko koja stomatološka ordinacija radi. Srećom, ima rješenja koje će makar malo umanjiti muke.

Evo kako da za samo sedam minuta smanjite zubobolju

Zubobolja je definitivno jedan od najneprijatnijih bolova koji može da nas snađe. Ali, pomoću ovog jednostavnog trika, zub će prestati da vas muči, makar dok ne stignete do najbližeg zubara.

Istraživanje sprovedeno u Kanadi osamdesetih godina prošlog vijeka pokazalo je da je zubobolju moguće otkloniti ili barem ublažiti bez otvaranja usta. Sve što vam je potrebno jeste kockica leda koju ćete staviti na pregib između palca i kažiprsta. Lagano trljajte led po tom području pet do sedam minuta.

Upravo ovaj deo dlana je mjesto na kom se nalaze završeci nerava koji su povezani s centrom za bol u mozgu koji kontrolišu nivo bola u rukama i glavi. Trljanje ledom blokira te centre, a 90 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju potvrdilo je da im je ova tehnika ublažila zubobolju.

 

MojeZdravlje

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.