Šećer zacjeljuje rane brže od antibiotika

Novo istraživanje je pokazalo da sitni šećer, kada se naspe direktno na otvorene rane ili čireve, ubrzava liječenje mnogo brže nego antibiotici. Istraživanje je sproveo Moses Murandu sa Univerziteta u Wolverhamptonu, koji je odrastao u Zimbabveu gdje je njegov otac koristio šećer za ublažavanje bolova i liječenje rana.

Šećer zacjeljuje rane brže od antibiotika

Šećer iz rane izvlači tečnost koja je potrebna za razvoj bakterija, što ubrzava proces liječenja.

Muranda je tokom svog istraživanja šećerom liječio nekoliko osoba. Jedna od njih je bio i Alan  Bejlis, kom je  rana na nozi nakon amputacije veoma sporo zarastala. Nakon samo dvije sedmice terapije šećerom, rana na Bejlisovoj nozi se drastično smanjila.

"Kada je Moses prvi put na meni testirao ovu terapiju, iskoristio je skoro kilogram šećera. Nakon dvije sedmice je koristio samo četiri ili pet kašika. Rana se dosta smanjila u tom periodu. Prezadovoljan sam. Moj oporavak je mnogo ubrzan zahvaljujući njemu. Na početku sam bio veoma skeptičan, ali već nakon nekoliko dana sam mogao vidjeti rezultate", kazao je Bejlis .

"Nevjerovatno je da nešto tako jednostavno kao šećer može imati takve efekte. Pacijenti su prezadovoljni rezultatima. Niko od pacijenata nije prijavio neke neželjene posljedice terapije", rekao je Džonatan Džejneman , jedan od bolničara.

Do sada se šećernim terapijama podvrglo 35 pacijenata i kod svih je zabilježeno značajno poboljšanje stanja.

 

Smedia

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.