Ojačajte dječiji imunitet dodatkom vitamina

Posebna važnost kod djece mlađeg uzrasta pripada jačanju njihovog osjetljivog i još uvijek neizgrađenog imunog sistema. Djeca su često probirljiva u ishrani, što njihov imuni sistem čini dodatno oslabljenim, stoga mnogi roditelji dodaju poseban dodatak ishrani u vidu sirupa ili suplemenata. Pomenuti suplementi nikada nisu zamjena za bilo koji obrok u toku dana, već isključivo dopuna koja pomaže jačanju imunološkog odgovora. Djeci će najviše prijati sirupi sa prirodnim aromama voćki koje su bogate antioksidansima i prirodnim izvorom C vitamina. Najvažnije je znati unaprijed određen imunološki odgovor djece, koji se uglavnom stiče od roditelja.

Ojačajte dječiji imunitet dodatkom vitamina

Sirup za imunitet

Imunološki odgovor predstavlja jedinstveni odbrambeni mehanizam koji pomaže borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija. Dobar imunitet se stiče vremenom odrastanjem, zdravom i uravnoteženom ishranom uz dovoljno sna. Ipak, u većini slučajeva imunitet se nasljeđuje od roditelja i svako dijete u sebi posjeduje gene koji pomažu dobrom ili manje efektnom imunološkom odgovoru.

Dječiji sirup za imunitet najčešće u sebi ima posebne mineralne komponente i komplekse vitamina koji uz adekvatnu ishranu jačaju organizam. Putem antitijela djeca u sebi nose adekvatan imunološki odgovor, ali uslijed ranog kolektivnog smještaja nisu mogući rani odbrambeni efekti. Birajte sirup za imunitet koji u sebi nosi prijatan miris i ukus nekih voćki, čime će djeca lakše prihvatiti samo gutanje određene dozirane količine. Sirupi obezbjeđuju dodatak ishrani, odnosno sve neophodne minerale kojih nedostaje u svakodnevnoj ishrani.

Najranije dječije navike znatno utiču na dobar imunitet

Osnovni put kojim dijete dobija adekvatan imunološki odgovor upravo je dojenje, zatim dalja ishrana čvrstom hranom i dovoljno sna. Posebno se savjetuje boravak na svježem vazduhu, što se naročito odnosi na djecu koja odrastaju u gradu. U gradu se roditelji lakše odlučuju za neke dodatne suplemente u dječijoj ishrani, najčešće u vidu sirupa prirodnih aroma.

Tokom zimskog perioda i čestih kiša sa manje sunčanih dana, poželjan je dodatni unos D vitamina u vidu kapi ili obogaćenih sirupa. Svaki dječiji sirup u sebi sadrži dobar probiotik koji udruženim djelovanjem sa C vitaminom stvara dobar imuni sistem. Redovan san će omogućiti odmaranje organizma i prikupljanje dovoljno energije za svakodnevne dječije aktivnosti.

Urbana sredina u sebi sadrži puno antropogenih uticaja koji djeluju veoma štetno na dječiji imunitet, posebno na respiratorni sistem i pluća. Boravak na svježem vazduhu od velikog je značaja za protok kiseonika i kvalitetna krvna zrnca.

Obezbijedite maloj djeci dovoljno suplemenata za odbranu od infekcija

U kolektivnom smještaju poput vrtića ili jaslica, djeca imaju kontakt sa svojim vršnjacima i često su izložena kapljičnim infekcijama, kožnim oboljenjima i drugim virusima. U navedenom slučaju poželjna je upotreba određenih suplemenata koji su najčešće u obliku sirupa ili kapi. Sirup se dodaje u određenoj dozi koja savršeno odgovara potpunom imunološkom odgovoru djece.

Neophodno je birati suplemente koji su bogati prirodnim preparatima, bez dodataka vještačkih aroma. Prijatan miris će omogućiti lakšu konzumaciju. Uz sirup se kombinuju adekvatni antibiotici koji dugotrajno pružaju adekvatan imunološki odgovor. Slijedite prirodne preparate, pravljene po recepturi koja odgovara dječijem uzrastu. Matični mliječ sa medom i borovnicama, pokazao se kao blagotvoran na respiratorne organe oblagajući bronhije kao melem.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.