Kako da prepoznate da je lubenica dobra

Kako da prepoznate da je lubenica dobra

Zrela lubenica tamne je boje, a dobar je znak ako se na lubenici nalazi i pokoji ožiljak. Sljedeći korak je podizanje lubenice. Ako je zrela trebalo bi da je teška za svoju veličinu.

S dolaskom ljeta mnogi rado konzumiraju lubenicu. Ipak, ona je poput poklona- uvijek joj se obradujete, ali niste uvijek sigurni što ćete dobiti kada je otvorite. Stručnjaci oko odabira lubenice ne filozofiraju mnogo već kažu da postoje tri standardna pravila koja morate slijediti ako želite kupiti zrelu, slatku i sočnu lubenicu.

Za početak potrebno je dobro pogledati. Veće posjekotine mogle bi zakačiti unutrašnjost. To nikako nije dobro, posebno tokom vrelih ljetnih dana, zato ih maksimalno izbjegavajte. Zrela lubenica tamne je boje, a dobar je znak ako se na lubenici nalazi i pokoji ožiljak.

Sljedeći korak je podizanje lubenice. Ako je zrela trebalo bi da je teška za svoju veličinu. 92% lubenice čini voda, a nezrela lubenica za svoju veličinu je lagana jer nije pokupila dovoljno vode.

Dalje, potražite stranu lubenice koja je ležala na zemlji, a svaka lubenica ima to mjesto i trebala bi biti kremasto žute boje. Ako je površina bijele boje ili svijetlo zelena, to je znak da nije dovoljno zrela i da nije dovoljno dugo bila na suncu.

 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.