Evo zašto šolja kakaa dnevno treba da vam postane navika

Ispijanje kakaa sa marshmallow-sima, malim pjenastim bombonicama koje plivaju po površini ovog veoma zdravog napitka, postalo je vrlo popularno. Ako njih ne možete nabaviti, svoju šolju kakaa ‘’obogatite’’ kremastim šlagom ili ga popijte u slast, bez ičega. Neka vam šolja kakaa dnevno postane navika. Vaš organizam će vam biti veoma zahvalan. Evo zašto!

Evo zašto šolja kakaa dnevno treba da vam postane navika

Kakao je poznat kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova kao i od mnogih vrsta kancera. Odličan je izvor gvožđa!

Osim toga, kakao:

- Reguliše nivo šećera i holesterola;
- Podstiče bolje pamćenje i pospješuje koncentraciju;
- Smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara;
- Usporava process starenja;
- Omekšava kožu;
- Snažan je afrodizijak i antioksidans.

Američka asocijacija za unapređenje nauke tvrdi da redovno pijenje kakaa ‘’bistri mozak’’. Flavonoidi u ovom napitku ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kiseonika do mozga se ubrzava, a to sprječava demenciju.

Naučnici su svrstali kakao u takozvanu ‘’Super hranu’’ a to znači da je on u rangu nara, akai i godži bobica, a takođe tvrde da ima tri puta jače dejstvo na zdravlje organizma od zelenog i crnog čaja.

Ako tome dodamo još da nam na niskim temperaturama vruć kakao može zagrijati i opustiti promrzlo tijelo, da budi nostalgiju i vraća nas u djetinjstvo….spremite šoljicu kakaa za sebe i one koje volite, pa u krevet! Ili, u novi radni dan. Na vama je da izaberete.

 

nadlanu.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Neujednačen puder ...

RECEPT
DANA

Klepe

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.