Istraživanja pokazala: jedna čaša vina dnevno smanjuje rizik od depresije

Čaša vina dnevno znatno smanjuje rizik oboljevanja od depresije, tvrde naučnici.

Istraživanja pokazala: jedna čaša vina dnevno smanjuje rizik od depresije

Konzumacija alkohola u velikim količinama često se povezuje sa mentalnim i fizičkim zdravstvenim problemima, ali neke studije pokazuju da umjereno konzumiranje alkoholnih pića može povoljno da utiče na zdravlje.

Već je dokazano da vino, ako se umjereno konzumira, umanjuje rizik od srčanih oboljenja, a naučnici smatraju da ima i povoljne uticaje na depresiju.

Istraživači sa Univerziteta Navara u Španiji, proučavali su zdravlje više od 5500 ljudi, koji povremeno piju vino.

U periodu od sedam godina, istraživači su ispitivali učesnike o mentalnom zdravlju, načinu života i konzumaciji alkohola.

Rezultati su pokazali da umjerena konzumacija vina svakog dana, značajno umanjuje šanse da osoba oboli od depresije, odnosno da ljudi koji piju između dvije i sedam čaša vina nedjeljno, imaju čak 32 odsto manje šanse da dođu u ovo stanje.

 

Vijesti.ba

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.