Znamenitosti koje pruža Egipat

Hurgada ljetovanje

Egipat je definitivno jedna od destinacija iz snova, za najveći broj obožavalaca putovanja i turista. Hurgada je posljednju deceniju doživjela veliki porast tražnje za kartom više ka ovoj destinaciji jer je kvalitetan, bogat i pristupačan sadržaj svima „na dohvat ruke“. Pored toga, brojne su atraktivnosti koje su privlačne i potiču baš iz prastare egipatske civilizacije.

Znamenitosti koje pruža Egipat

Mnogi današnji turisti biraju da Egipat Hurgada ljetovanje bude njihov izbor i više sezona uzastopno. Jednostavno, sve atrakcije i znamenitosti na ovoj destinaciji veoma je teško obići za svega nekoliko dana predviđenog trajanja putovanja. To je i razlog zbog kojeg se najveći broj turista rado vraća baš u Hurgadu.

Istorijske znamenitosti kao središte razvoja civilizacije

Činjenica da je Egipat Hurgada ljetovanje realizovano tokom sezone, a da nisu ugledane predivne, prastare i nepromijenjene piramide, zaista ne može da bude realnost današnjice. Čuvena Dolina kraljeva predstavlja nezaobilazno mjesto boravka u Egiptu. Posebno organizovane posjete ka Velikim piramidama u području Gize, kao i izleti u Kairo i Luksor, predstavljaju trenutke koje najveći broj turista sa nestrpljenjem očekuje, nekada prije nego kupanje na osunčanim pješčanim plažama.

Vrijeme papirusa, hijeroglifa i piramida nikada nije zaboravljeno, i radi se o civilizaciji čije tekovine, običaji i tradicija i danas traju i poštuju se u Egiptu. Velike piramide, grobnice faraona i jedno od svjetskih čuda, privlači najveću pažnju posetilaca Egipta još od davnih vremena. Kairo krasi i fenomenalni muzej koji ima više stotina hiljada različitih primjeraka i jedinstvenih eksponata koji potiču iz vremena faraona, njihovih domova, svakodnevnog života i tradicije.

Moderne atrakcije koje obezbjeđuje Egipat Hurgada ljetovanje 

Pored istorijskih znamenitosti koje osvajaju svakog turistu u minuti, moderne atrakcije, posebno akrobacije na talasima, privlače sve generacije posjetilaca. Egipat Hurgada ljetovanje je popularno zbog krstarenja Crvenim morem vanvremenskim brodovima, sa specijalnim efektima, providnim dnom, liftovima i mnogim drugim pogodnostima. Jedna od omiljenih aktivnosti – ronjenje u oazi ostrva Giftun, pruža nova iskustva i izobilje morskog svijeta na vrlo maloj udaljenosti. Ispod morskih dubina i snažnih talasa, kreće se i popularna podmornica, čak na više od 20 metara dubine. Omogućava „plivanje“ u zatvorenom, direktno u oazi morskog života. Za malo manje hrabre posjetioce, tu je čuveni Veliki akvarijum, koji ima ogroman broj vrsta i pojedinačnih primjeraka životinjskog vodenog svijeta. Ne samo da je fantazija kao doživljaj, već i mjesto gdje nastaju neke od najljepših fotografija.

Image by Kitereisen from Pixabay

Egipat Hurgada ljetovanje ne bi bilo potpuno ukoliko se ne bi iskusilo jahanje kamila u pješčanim pustinjama. Rast uzbuđenja, adrenalina i neizmjerna radost nižu najljepše pustinjske uspomene. Vožnja džipovima do peščanih predjela, zatim brzi kvadovi u pustinji i same kamile, nešto su nesvakidašnje što se svidi apsolutno svim generacijama. Popularni Marina bulevar zadužen je za dnevni, ali i noćni provod, kao i vrhunski šoping koji na ovoj destinaciji sigurno ne izostaje.

Turistički aranžmani za Egipat Hurgada ljetovanje obuhvataju atraktivne izlete i veliki broj mogućnosti za posjete, nova iskustva i nizanje uspomena. Raznovrstan sadržaj i sjajne pogodnosti, čine i neke od nevjerovatnih sadržaja lako dostupnim. Egipat Hurgada ljetovanje je definitivno destinacija koja pogoduje djeci i mladima, ali i kompletnim porodicama i svim generacijama, jer svaki posjetilac može pronaći idealan sadržaj za svoje pustolovine, ali i kupanje i odmor.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.