Modni hit ove jeseni: kišni mantil

Modni hit ove jeseni: kišni mantil

Kišni mantili su vječni i uvijek u trendu, a pri tom su odličan izbor za vrijeme hladnih jesenjih dana.

Nosili su ga Audrey Hepburn u filmu Doručak kod Tifanija i Ingrid Bergman u Kazablanci, a danas ga obožavaju Kate Middleton i Victoria Beckham.

Preteča današnjeg kišnog mantila je vojna uniforma koju su nosili britanski i francuski vojnici tokom  Prvog svjetskog rata. Inače, pronalazač vodootpornog materijala koji se upotrebljavao za izradu vojnih kišnih mantila je Thomas Burberry.

Za ovu jesen je mantil kraći i u više boja  

Tokom godina, kišni mantil je postao više ženski komad odjeće koji odlično pristaje svakoj ženi, bez obzira na kroj i dužinu, koji se ionako stalno mijenjaju. Klasične boje su bež, crna, siva i  mornarsko plava. Klasični kišni mantil ove jeseni je doživio neke promjene, kraći je od tradicionalnog mantila iznad koljena, a tu je i veoma širok spektar boja.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Suzite nos

RECEPT
DANA

Turska torta od mljevenog mesa

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.