Gostujući blog: Mother.Woman.Queen

Dodirni mi kolena (Over- the -Knee Boots)

Čizme iznad kolena se po ko zna koji put vraćaju na scenu. Ove zime dominiraju sa stilom šezdesetih i sedamdesetih. Nositi ove čizme je paravo umeće, uvek postoji strah da u njima ne zagazite na Pretty Woman territory.

Gostujući blog: Mother.Woman.Queen

Ne trebam vam ja, da bih vam rekla kako sve na modnoj pisti izgleda drugačije u odnosu na stvaran život.

Čizme preko kolena su veliki problem. Na modelu one izgledaju zavodljivo u kombinaciji sa lepršavom suknjicom ili seksi pripijenim pantalonama, a šta je realnost? Kako uklopiti takve čizme sa ostatkom garderobe a da ne izledate kao da vas je neko skratio za dvadeset centimetara?
Inače, cizme preko kolena najbolje idu uz visoke devojke, dugih nogu. Ako spadate u tu vrstu, najjednostavnije je da uz njih obučete dzemper haljinu. 
 
 
Devojke sa oblinama mogu da nose čizme iznad kolena uz uske pantalone sličnih boja kao i čizme, gore se odlučite za tuniku ili majicu koja pokriva kukove...Čizme neka budu tik iznad kolena- vizuelno će vam izdužiti noge.
 
Mini suknja uz ove čizme moze da izgleda suviše provokativno, ako je obučete u toku dana. Ali zato olovka suknja ispod kolena može dati sofisticiran izgled.
 
Ukoliko ste atletski građeni, ove čizme će vam svakako odlično stajati, uz uske farmerice i kratku jaknu-stegnutu kaišem.
 
Nemojte skrivati svoje čizme ispod dugih haljina i suknji, vzuelno će vam skratiti noge. Umesto toga obucite mini haljinicu ili suknju. Bitan je razmak između završetka čizme i početka suknje - on mora da se vidi.
 
Čizme preko kolena možete nositi i na posao, samo vodite računa da ne pređete granicu između onog na poslu i posle posla. Gole butine su te koje tu granicu definišu.
 
Ukoliko gore obučete neku svedeniju varijantu kao što je košulja ili blejzer, i dolje kožnu suknju koja prekriva kolena, odlicno ćete uklopiti čizme preko kolena u vas poslovni stil.
 
Ukoliko ste sićušni i niski, nemojte odbaciti ideju da ponesete ove čizme misleći da ćete izgledati još niži. Uz pravilan odabir garderobe one mogu izgledati sjajno na vama. Pogledajte kako Mira Duma to radi.
 
 
Čizme preko kolena su savršene samo ukoliko ih pravilno uklopite sa ostatkom garderobe i pri tom vodite raučna o vašoj građi.
 
Evo nekih modela koje nam svetski kreatori preporučuju. Sigurna sam da u svom ormaru posedujete bar jedan par ovakvih iz prethodnih sezona, jer u principu se ništa mnogo nije promenilo.
 
 
 
 
 
Ove poslednje su fantastične Diva Boots od naše Gordane Dimitrijević
http://instagram.com/gordanadimitrijevic
 
 
 
 
 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.