Evo kako crte lica mogu odati karatker!

Više vam se puta dogodilo da gledajući nečije lice osjetite prijatnost ili nelagodu. Sreli ste nepoznatu osobu koja vam je na prvi pogled simpatična ili, pak, potpuno odbojna, a razlog tome, jednostavno ne možete da objasnite. Neki stručnjaci rješenje nalaze u fiziognomici - umijeću čitanja crta lica, oblika lobanje i građe tijela.

Evo kako crte lica mogu odati karatker!

Starenjem, mršavljenjem, debljanjem, pa i čupanjem obrva ili plastičnim operacijama naša se fizionomija neprestano menja, a tako se često mijenja i naš karakter. To je logično, jer ako osoba koja sebe smatra neatraktivnom smrša ili promijeni nešto na sebi, promijeniće i svoj stav.

Ali se isto tako može dogoditi da se sa izmijenjenog lica iščitava nešto sasvim suprotno od pravog karaktera osobe, zaključuju stručnjaci.

Tehnika čitanja s lica može nam pomoći i u poslu. Za uspješan poslovni razgovor idealno je da koristite tehniku koja podrazumeva kopiranje izraza lica i gestova druge osobe sa sekundom zakašnjenja, ali, naravno, ne previše očigledno. Laganje je najlakše otkriti jer osoba koja ne govori istinu najčešće izbjegava direktan pogled, nervozno kašljuca, često drži ruku preko usta, oblizuje ili gricka usne, tapka nogom, lagano se vrpolji i stišava glas.

U Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena. Namboku Mizuno, najveći japanski fiziognom – dijagnostičar, je posmatranjem crta lica i mogao da odgonetne karakter ljudi, dobre i loše strane, kao i njihovu preodređenost.

O čemu se radi? Naša su tijela, pa tako i lice, asimetrična. Stručnjaci kažu da je lijeva strana lica naslijeđe oca, a desna naslijeđe majke.

Kad se proučava i čita s lica, naša ličnost krije se u onom dijelu koji je najizraženiji ili najrazvijeniji, a to su čelo i uho. Čelo i uho imaju tri zone, a posmatraju se spreda i iz profila. Gornja zona na čelu je intelekt, pa su osobe čiji je vrh čela izraženiji intelektualne, dok oni koji imaju izraženiji donji dio čela, kod obrva, vole da uživaju u životu. Srednji dio čela su emocije, a srednji dio uha izražava vještinu i sposobnost komunikacije, tvrde stručnjaci.

Što se tiče oblika lica, postoje četiri tipa: oblik trougla, obrnuti trougao, četvrtasto i oblo lice.

Svaki od njih ima svoje osobine pa tako, prema ovoj teoriji, osoba s trouglastim licem voli i cijeni direktan pristup u komunikaciji. Ne voli okolišanje, niti nejasnoće i želi iskrenost koju, za razliku od nekih drugih tipova, može da podnese. Nejasnoće u komunikaciji dovode do sukoba jer, kada ne šaljemo jasne poruke, sagovornik ih, naravno, može pogrešno protumačiti.

S druge strane, osobama s ovalnim licem više odgovara pomno slušanje. Oni su sagovornici koji zainteresovano slušaju tuđa izlaganja i probleme, ali ne znaju da ih riješe.

Oči su ogledalo duše, takođe jako puno govore o osobi, a gleda se razmaknutost, veličina, oblik i tako dalje.

Osobe sitnih očiju vole direktan način komunikacije, iskrene su i otvorene, brzo prelaze s teme na temu ne gubeći se pritom u praćenju razgovora.

Osobe krupnih očiju uživaju u opuštenom razgovoru, stabilne su i vole da razgovaraju o različitim temama, maštovite su i kreativne, ali često prelaze granicu između stvarnog i izmišljenog.

Osobe punih obraza su vesele i pravi prijatelji, pune su razumijevanja, pravo "rame za plakanje".

 

Stil

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.