Kako da kupovina bude rjeđa, a školski pribor kvalitetniji

Počelo je drugo polugodište, djeci je potreban školski pribor i pune pernice koje će trajati dugo. Đacima uvijek trebaju sveske, bojice, olovke, a roditelji često ne umiju da prepoznaju šta je najbolja kupovina: da li kupiti najskuplje, da li su poznate marke kvalitetne, kako da kupovina bude rjeđa, a školski pribor kvalitetniji?

Kako da kupovina bude rjeđa, a školski pribor kvalitetniji

Pravilnim izborom se može uštedjeti dosta. Mnoge porodice imaju dva, tri đaka pa su troškovi još i veći. Pročitajte sajvete o tome šta knjižara nudi i kako da izaberete najbolje?

Pernice – prvi korak u kupovini

Ako ste do sada kupovali pernice znate koliko je važno da budu kvalitetne i funkcionalne. Od pribora koji se nalazi u njoj zavisi šta još morate dokupiti i zato je odlično ako pronađete one pernice koje su napunjene tačno odgovarajućim materijalom. Svaki razred nosi drugačije zahtjeve, pa tako prvi i drugi imaju potrebe za osnovnim priborom, a u trećem trebaju i penkalo, hemijske olovke, šestar.

Važno je da pribor za pisanje bude kvalitetan, a ne samo da je odgovarajuće vrste. Nema gorih stvari od lošeg zarezača, bojica koje pucaju, gumica za brisanje koje prljaju papir… Treba provjeriti kakav je proizvođač školskog pribora i tražiti preporuke što će pomoći da se izaberu kvalitetni proizvodi.

Postoji i dilema kakvu pernicu kupiti, sa jednim šnirom ili pernicu na sprat? Djeca mlađih uzrasta često koriste drvene boje i flomastere tako da je dobro da im sve bude lako dostupno u jednoj pregradi, a kasnije se mogu kupiti pernice na sprat i tako olakšati organizacija. Naravno, izbor zavisi od konkretnih potreba đaka i svakako je dobro provjeriti nekoliko modela i razmotriti opcije u ponudi.

Kupovinom adekvatne pernice se rješava pola posla nabavke školskog pribora i zato je ovo prvi korak u nabavci potrebnog materijala za đake.

Ostali školski pribor

Djeci svakako treba mnogo više školskog pribora od onog koji se nalazi u pernicama. Potrebne su: sveske, blok za crtanje, četkice, uvijači (omoti), stikeri, boje za likovno, ljepilo, makaze…, zapravo sve ono što prati školovanje jednog đaka.

Roditelji starijih školaraca već znaju kakvi lenjiri trebaju, kakve uvijače tražiti, da su i naljepnice jako bitne, kesa za blok i torba za fizičko. Ipak, roditelji budućih đaka prvaka se često ne sjete svih stvari pa se ponuda školskog pribora može potražiti i u online knjižari. Zapravo, sve je više onih koji putem interneta kupuju cjelokupan školski program uključujući i rančeve za školu jer je asortiman jasno i detaljno prikazan, često sa popustom i štedi vrijeme koje je potrebno za klasičnu kupovinu i odlazak do knjižare.

Najbolje bi bilo kupovati putem interneta direktno od knjižara koje imaju i WEB prodavnicu jer su specijalizovane za taj posao pa će adekvatnije dati obrazloženja i pomoći u odabiru.

Kvalitetan školski pribor košta, ali i vrijedi. Kvalitetan školski pribor podrazumijeva to da je u sveskama više listova i da imaju bolje korice, uvijači (omoti) su izdržljiviji, a pernice funkcionalne. Važno je i da pribor za pisanje bude izuzetnog kvaliteta jer će to obezbjediti normalno korišćenje i duži vijek trajanja.

Neka vaš đak cijelo polugodište ne zatraži dopunu materijala, nek piše za peticu, a vi snosite manje troškova tokom školske godine.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.