Kako da pronađete nežnost

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach
Kako da pronađete nežnost

Moramo sebi da priznamo jednu stvar. Kada na listu hartije napišemo „Pronađi pravu ljubav“ to je donekle besmisleno. Istina je da ne možete pronaći ljubav-ona će pronaći vas. Pretvarajte se na primer da ljubav osoba. Da ste Vi ljubav, s kim biste se zabavljali? S nekim ko sedi i jadikuje, zašto nemam dečka ili sa nekim ko izlazi, zabavlja se i zaista živi svoj život? Odgovor je zaista očigledan. Pouka ove priče je očigledna: treba da živite i ljubav će vas pronaći.

Napravite svoj raspored

Verovatno ćete se zapitati kakve veze ima raspored sa ljubavnim životom. Pa stvari stoje ovako: znate kako da ignorišete nekog dečka, on želi da bude sa vama, ali kada ste očigledno zaljubljeni on vas izbegava. Kada se zaljubite, pretvarajte ste da vam nije previše stalo. To znači da treba da ispunite vreme radeći stvari koje volite: izmite časove pevanja koje ste oduvek želeli,, idite u bioskop sa prijateljima petkom veče, prihvatite posao koji vam omogućava sjajnu karijeru...Ljubav zna da se pojavi baš onda kad imate najmanje slobodnog vremena. Pronaći ćete vreme vremena i za ljubav ako se dokaže da ona to zaslužuje.

Pokažite svoje mane

Možda se plašite da će momci, ako im se previše približite, videti sve vaše mane. Ali razmislite šta vas najviše privlači kod nekoga: to nisu njegovi savršeni zubi-to su njegove tužne oči. Ili možda način na koji priča vic. To su one stvari koji čine njegov karakter-koje ga čine privlačnim i drugačijiom od ostalih. I vi imate tzv.mane koje vas čine dragom. Zato kada učestvujete u karaokama, nemojte da se suzdržavate zbog nedostatka sluha. Zapevajte svoju omiljenu pesmu, tako da ljubav može da vidi ko ste vi zaista i da se zaljubi u vas.

 

Ne izbegavajte „ loše“ momke

Naravno, tragate za onim pravim! Raznišljate zašto onda gubiti vreme sa luzerima koji se ne uklapaju u tu sliku? To znači da od sebe gurate ljude koje bi možda bili pravo blago. Ponekad ljubav ne izgleda baš onako kako očekujete, pa se teško prepoznaje. Zbog toga je potrebno da mu date vremena da pokažete da je on zaista taj.

Ako se neko interesuje za vas nemojte brzo da ga odbijete (sem ako nije previše star i ako ne priča sam sa sobom). Dozvolite mu da razgovara sa vama, da vam postavlja pitanja (naravno ne intimna). Možete otkriti da se vaš prvi utisak- da on nije ono što vi tražite da se menja. Neće se svaka osoba koja se zainteresuje za vas, pretvoriti u pravu ljubav. Držite vrata otvorena-pre ili kasnije kroz njih će proći neko za koga ćete poželeti da ostane. Ako vrata držite zatvorenim, ljubav neće znati da ste kod kuće.

Budite hrabri!

Jedno upozorenje: ljubav je poput skakanja padobranom- čak iako uganete članak, želite to da ponovite. Takvo ushićenje može učiniti da osoba ignoriše činjenicu o postojanju opasnosti. Zato kada vas ljubav pronađe, ne skačite s njim iz aviona, već ga uhvatite za ruku i idite u šetnju. Kada bolje razmislite, raditi ono što je za vas ispravno, a ne ono što mislite da treba da uradite zbog njega, hrabrije je nego skakanje padobranom.

Bojana Ostojić
Bojana Ostojić
Licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Ostale Bojanine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/bojana-ostojic

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.