Kako se održavaju UGG čizme

Kako se održavaju UGG čizme

UGG čizme koje porijeklo vode iz Australije su stekle nevjerovatnu planetarnu popularnost iako ih mnogi opisuju kao najružnije čizme ikad one su i dalje u samom vrhu potražnje. Donosimo vam mali vodič kako da čistite svoje omiljene UGG čizme.

Zbog kvalitetne vune i kože od koje su napravljene UGG čizme se mogu nositi kako zimi tako i kad je vrijeme toplije. Uz prave smjernice vaše čizmice ne samo da će blistati kao nove, već ćete im produžiti i vijek trajanja, a obzirom da nisu pretjerano jeftine to je veoma važna stavka u cijeloj ovoj priči.

Redovno održavanje

 • UGG čizme obavezno četkajte malo tvrđom četkicom da uklonite nakupljenu prljavštinu i prašinu, ako to ne radite sva prljavština će se uvući duboko u kožu.
 • Čizme perite sa pamučnom krpicom namočenom u malo vode, ali dobro iscijeđenom jer previše vode može uticati da čizme promijene oblik i da se koža razvuče.
 • Svaki put kad izujete čizme napunite unutrašnjost papirom ili čarapama da ne bi izgubile oblik i da se ne bi izborale.
 • Ako su vam se čizme smočile nemojte ih nositi sve dok se u potpunosti ne osuše jer će to uticati na njihov oblik. Isto tako nemojte ih izlagati direktnom izvoru topline i ne sušite ih blizu grijalica ili na direktnom suncu jer bi se koža mogla oštetiti.

Kako čistiti prljavštinu sa čizama

Čizme prvo dobro iščetkajte suvom četkicom, detaljno, kružnim pokretima da skinete što više prljavštine i prašine.
Nakon toga na čizme nanesite mješavinu sredstva za čišćenje kože u omjeru napisanom na pakovanju, i u dobijenu mješavinu umočite sunđer te detaljno izribajte obje čizme, a ne samo fleke koje su se stvorile.
Kasnije, krpicom namočenom u malo vode prebrišite čizme i ostavite da se suše na vazduhu 24-48 sati.

Savjeti za čišćenje mrlja

Za malo tvrdokornije mrlje imamo nekoliko načina koje možete probati da ih uklonite.

 • Uzmite gumicu za brisanje i nježno prelazite preko mrlje.
 • Namočite krpicu u vodu i stavite preko mrlje nekoliko sati, kad se krpica osuši ponovno je namočite i stavite ponovo preko mrlje.
 • Ako ništa ne pomaže, na mrlju nakapajte par kapi sirćeta, ali ne trljajte, ostavite da stoji pet minuta pa uzmite kuhinjski ubrus i stavite preko mrlje da upije sirće.
 • Neugodan miris svojih čizama riješićete tako da u svaku čizmu uspete malo sode bikarbone koja će neutralisati sve neugodne mirise.

Napomena: UGG čizme nikako nemojte nositi na hemijsko čišćenje i nemojte ih prati u mašini za veš jer će se koža opustiti i izgubiće olik.

 

 

lifepressmagazin.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Odčepljavanje sudopera bez hemikalija

RECEPT
DANA

Indijski uštipci

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.