Da li je zdravo piti kafu koja je stajala skuvana nekoliko sati

Bilo da volite jaku tursku kafu, nes ili espreso sa mlijekom, jedno je sigurno, posijle pola sata ovaj napitak gubi svoje "moći". Evo i zašto...

Da li je zdravo piti kafu koja je stajala skuvana nekoliko sati

Ostalo je još nekoliko sati do kraja radnog vremena i već polako osjećate umor. U jednom trenutku posežete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se: „Smijem li ja to uopšte popiti?“ Evo odgovora na to pitanje!

1. Šta ako je riječ o kafi s mlijekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mlijeko može biti dobro i nedelju dana nakon otvaranja. Ako ga pak ostavite u kafi (nes ili crnoj) više od nekoliko sati, skuvajte sebi novu kafu.

2. Mijenja li se vremenom ukus skuvane kafe?

Skuvana kafa može da promijeni ukus i nakon 30 minuta, a poslije tog vremena imate otprilike četiri sata prije nego se ulja iz kafe pokvare, što rezultira lošijim ukusom ovog napitka. Dakle, kafu je najbolje popiti do pola sata nakon kuvanja.

3. Šta se dešava kad crna kafa odstoji?

Crna kafa je tad sigurna za piće, mada vjerovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuvana. Bolja je ideja napraviti novu, a ako ste odlučni da popijete baš tu kafu, onda je najbolje da je prethodno zagrijete u mikrotalasnoj rerni jer ona u velikoj mjeri ubija bakterije koje se u međuvremenu nakupe.

 

Lisa.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.