Efikasna hrana u borbi protiv nadutosti

Predstavljamo vam pet namirnica koje će vam pomoći da se oslobodite neprijatnog osjećaja nadutosti.

Efikasna hrana u borbi protiv nadutosti

Ako vam se osećaj nadutosti javlja čak i kada ne pretjerate s hranom, vrijeme je da u ishranu uvrstite namirnice koje će vas oslobodite ove neprijatnosti. 

Špargla 

Špargla je odličan priobiotik i diuretik koji izbacuje toksine iz vašeg organizma tako što podstiče rad organa za varenje. 

Ananas 

Ananas često mnogi zovu kraljem voća jer je odličan za više zdravstvenih problema. Ovo tropsko voće krajnje prijatnog mirisa i ukusa sadrži ljekovite enzime koji se zovu bromelaini, a koji posjeduju sposobnost da vare proteine, razrađuju bjelančevine. 

Krastavac 

Ovo povrće koje je odlično za iritiranu kožu, posjeduje dijetalna vlakna i visok nivo erespina (koji pomaže u varenjeu proteina) koji su super heroji za zdravlje organa za varenje. 

Zeleni čaj 

Ako pijete zeleni čaj, niste vi toliko neupućeni. Elem, ovaj čaj koji se koristi više od hiljadu godina sadrži tanine, biljne polifenole koji su moćan antioksidant koji pomaže u varenju. 

Limun 

Limun je po strukturi vrlo sličan digestivnom soku u vašem stomaku, pa limunada (jutarnja) može da i te kako pročisti vaš organizam. 

Izvor: stvarukusa.rs / b92.net

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.