Pravo rješenje za sezonu prehlada: limunada obogaćena probioticima

Rijetko šta se može mjeriti sa osvježavajućim ukusom svježe napravljene limunade. U vrijeme kad gotovo nikad ne možemo znati šta sadrže kupovni sokovi i namirnice, domaće je uvijek bolje.

Pravo rješenje za sezonu prehlada: limunada obogaćena probioticima

Sad se vi sigurno pitate zašto bismo vas mi učili kako se pravi limunada. Ali, ovdje nije riječ o običnoj limunadi. Ovdje se radi o limunadi obogaćenoj zdravim probioticima koja će biti odlična za vaše mališane pred zimski period.

Potrebni sastojci:

12 organski uzgojenih limuna
½ šolje organskog smeđeg šećera
Šolja svježe surutke
Voda

Iscijedite sok od limuna, uspite ga u veću staklenu teglu, dodajte surutku i brzo promiješajte.

Sad je vrijeme da dodate šećer. Količinu odredite sami, ali će vam biti potrebno najmanje pola šolje jer se probiotici hrane šećerom, pa u ovom slučaju ne može da šteti.

Nakon što ste dodali šećer i sve promiješali, teglu do vrha napunite, po mogućnosti, filtriranom vodom.

Ostavite napitak da stoji najmanje dva dana na sobnoj temperaturi da fermentira i užvajte u ovom piću punom probiotika i vitamina. Nakon fermentacije postoji velika vjerovatnoća da će napitak biti dosta kiseliji pa po potrebi dodajte još šećera.


Napomena: Danas se u supermarketima može naći flaširana surutka, ali vi takvu u ovom slučaju izbjegavajte. Na svu sreću kod nas se još uvijek može naći domaća surutka u malim seoskim domaćinstvima.

Lifepressmagazin

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.