"Balejaž" - Tehnika nijansiranja kose koja je zasjenila Ombre

Metoda bojenja kose koji je nastala još 70-ih godina prošlog vijeka u Parizu, vratila se ove godine na velika vrata i pokorila sve vjerne sljedbenice "bjuti" trendova! 

"Balejaž" - Tehnika nijansiranja kose koja je zasjenila Ombre

"Balayage" tehnika je tehnika bojenja kose prilikom koje se pramenovi prave ravnomjernim potezima od korijena kose do vrha pramena, kako bi prelaz između prirodne boje kose i boje pramenova izgledao što prirodniji.

Pri korijenu kose boja se nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom, što rezultira debelim širokim pramenovima koji izgledaju kao da su posvijetlili prirodnim putem. "Balayage" tehnika veoma je slična popularnom ombre metodu ili običnom šatiranju, ali daje daleko prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji krajnji ishod.

"Balejaž" metod prigrlile su i mnoge holivudske zvijezde i proslavljene manekenke, pa on polako, ali sigurno sa trona skida ombre i postaje glavni hit i inspiracija u frizerskim salonima širom svijeta.

Ombre VS Balejaž

Kako izabrati između ove dvije popularne tehnike pramenova koje imaju dosta dodirnih tačaka a pritom su i tako različite?

Balejaž ili sunce u kosi, specijalnom tehnikom rađeni pramenovi, malo svjetliji od vaše kose – efekat je prirodna,suncem okupana kosa,kao da ste se upravo vratili sa plaže. Sam naziv potiče od francuske reči Balay (zamahnuti, u ovom slučaju nanošenje boje slobodnim stilom). Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu.

Ombre tehnika – kosa se postepeno posvjetljava obično od korijena ka vrhu, ali može i obrnuto. Efekat zavisi od izbora nijanse-može biti suptilan sa jednom do dvije nijanse drugačijom od vaše boje ili upečatljiv do te mjere da vrhovi i korijen budu totalni kontrast boja. Prelaz je manje vidljiv ukoliko je kosa kovrdžava ili je tako fenirate. Ako želite da prelaz bude vidljiv, nosite ravnu kosu i napravite veći kontrast pri izboru boja.

Obje tehnike su jako popularne i interesantne, a ono što je takođe veoma važno: praktične su i lake za održavanje. Ombre i Balejaž vam omogućavaju da uvijek imate dobru frizuru bez obaveze da pramenove često obnavljate.

onaportal.com/frizerskisalonfarcom.com/ZSJ

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.