Mršavljenje uz jabukovo sirće

Jabukovo sirće se još u staroj Grčkoj koristilo kao lijek, a danas je sve popularnije i kao sredstvo za pomoć pri mršavljenju i topljenju masnoća. Jabukovo sirće je prirodni napitak koji se dobija fermentacijom jabuka koje su bogate vitaminima i mineralima.

Iako se konzumacija popularno naziva jabučna dijeta, u ovom slučaju se ne radi o klasičnoj dijeti već samo o uzimanju jabukovog sirćeta kao dodatka ishrani.

Mršavljenje uz jabukovo sirće

Dijeta sa jabukovim sirćetom

Svako jutro na prazan želudac popiti čašu vode u koju ste dodali 2-3 kašike jabukovog sirćeta. Napitak nije ugodnog ukusa i trebaće vam malo vremena da se priviknete. Za poboljšanje ukusa može se dodati u napitak 1-2 kašike meda.

Danas na tržištu postoje i razne tablete na bazi jabukovog sirćeta, ali je u svakom slučaju bolja preporuka prirodno sirće jer je zdravije i jeftinije.

Ne postoje službeni podaci koji je zaista uticaj jabučne dijete na gubitak kilograma, ali postoje brojna pozitivna iskustva. Dosta je faktora koji utiču na pozitivan ishod ove dijete, kao što je na primjer kondicija tijela i indeks tjelesne mase.

Mnogi ljudi su u prvom mjesecu primjene jabučne dijete izgubili do 5 kilograma. Treba znati da proces mršavljenja svakako nije preko noći, već zahtjeva odricanja i, naravno, fizičku aktivnost bez koje mršavljenje traje puno duže i stvara posebne rizike.

moja-dijeta.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.