Trening emocija - 2. dio

Iako po struci ljekar, dr Vesna Danilovac je odabrala da se bavi temom zdravlja i na drugačiji  način. Ona je vlasnica agencije Spiritus movens,  lajf i vingvejv kouč.  Pokrenula je svoj posao i radi sa klijentima primjenjujući različite metode i tehnike. Sve metode koje poznaje, Vesna je prvo isprobala i primjenila na sebi.
Kao što smo i najavili u prethodnom intervjuu , ovaj put  predstavićemo vam koje su to metode, pored wingwave metode, koje gospodja Vesna poznaje i praktikuje.

Trening emocija - 2. dio
Dr Vesna Danilovac, lifecoach Internacionalnog Coaching Instituta iz Berlina

Osim wingwave metode, koje još metode poznajete i praktikujete?

U praksi i radu primjenjujem preko 30 različitih metoda. Radim kvantnu harmonizaciju, magic words, reiki, različite metode i tehnike iz NLP-a. Sve metode i vještine su usmjerene ka rešenjima klijentovih ciljeva, poboljšanju psihofizičkog stanja i očuvanju ili unapređenju  zdravlja.

Posebno bih istakla kvantnu harmonizaciju, metodu zasnovanu na kvantnoj fizici i staru hiljadama godina . Odlično se kombinuje i dopunjuje u radu sa drugim metodama i terapijama, a spektar primjene je veoma širok, od poboljšanja zdravlja, otklanjanja strahova, preko harmonizacije partnerskih odnosa i emocija uopšte, do ograničavajućih uvjerenja, stresa, blokada, poslovnih tema, odnosa prema novcu, podizanja samopuzdanja, koncentracije, ali i otklanjanja fizičkog bola...

U osnovi ove metode (kvantne harmonizacije)  je pretpostavka da je ljudsko tijelo kondenzovana energija koja se kreće velikom brzinom i na različitim frekvencijama. Kada dođe do poremećaja frekvencije dolazi do disbalansa energije. Ovo se manifestuje kroz različite simptome ili oboljenja – strah, nesigurnost, pa čak i fizički bol. Kvantnom harmonizacijom se sve vraća u stanje balansa, otklanjaju problemi bilo da su fizički i/ili psihički i unapređuje zdravlje i ozdravljenje. Kvantni talas je vibracija koja se inicira kada se povežu dvije određene tačke na tijelu osobe sa kojom se radi (tačka problema i tačka rešenja). Zato mnogi ljudi u trenutku kada dobiju kvantni talas izgube ravnotežu. Najjednostavnije objašnjenje ove metode je da u času dobijanja kvantnih talasa nervni sistem spontano ulazi u jedno stanje, gdje se ruše stare i rađaju nove neuronske veze. Prave se „kvantni skokovi“. Tako, npr. neko ko je stalno pod stresom ima negativnu frekvenciju. Iniciranjem kvantnog talasa ta frekvencija se mijenja u pozitivnu i stvara novu vezu među neuronima, a samim tim i novo iskustvo u mozgu. Kada se osoba sledeći put nađe u stresnoj situaciji neće reagovati onako kako je reagovala do sad,      (neće osjećati negativne senzacije u tijelu - grč u stomaku i sl.), već na nov, drugačiji način jer njen mozak sada ima kreiranu „novu vezu i iskustvo“.

Sam tretman je vrlo je opuštajući, traje tridesetak minuta,  radi se jedan na jedan u direktnoj  komunikaciji i bez upotrebe bilo kakvih aparata.  Za vrijeme tretmana klijent može da stoji, sjedi ili leži. Kada stoji njegovo tijelo može da se njiše na razne strane, ili može da osjeća senzacije u tijelu. To se dešava zato što se radi energetsko balansiranje na četiri nivoa: mentalnom, emocionalnom, fizičkom i duhovnom (spiritualnom). Postiže se potpuni balans, opuštenost, dobro fizičko stanje i nestaju simptomi kao što su: bolovi, ograničena pokretljivost, nesanica, loše raspoloženje, gubitak motivacije i zainteresovanosti.

Putem kvantne harmonizacije uspješno se unapređuje blagostanje, događaju se pozitivne promjene na polju finansija, usklađuju se međusobni odnosi u porodicama ili mijenjaju različiti poslovni angažmani. Osobe koje su bile pred razvodom harmonizovale su svoj odnos sa partnerom i sačuvale brak. Takođe, mogu se razgraditi opterećujući događaji iz prošlosti, negativna stanja i emocije. Ovo nije metoda za liječenje, već za balansiranje, promjenu i harmonizaciju svega u nama i oko nas. Može se ponavljati bezbroj puta, a nastavlja da djeluje dugo i nakon sesije, potpuno je bezopasna i jednostavna za primjenu. Ne predstavlja terapiju bilo koje vrste, ne zahtijeva nikakve analize i u toku sesije se ne razgovara. Efekti metode su trenutni, vidljivi, mjerljivi i trajni.

Pomenula bih i “Magic Words“  inspirativnu metodu za brzo uklanjanje blokada i neprijatnih emocija. Pomoću ove metode se sve riječi  “pune novom čarobnom” energijom. Zasnovana je na promjeni submodaliteta, odnosno načina na koji doživljavamo stvari i svijet oko sebe. Može se naučiti u samo jednom danu, primjenjivati  na sebi ili drugima i nisu potrebna posebna predznanja. Bazirana je na posebnom načinu upotrebe mozga i posebnom načinu uticaja na nervni sistem. U samo nekoliko minuta rezultat „čarolije“ možete osjetiti i fizički, jer mozak “čaroliju” odmah prenosi na tijelo. Vidljive su pozitivne promjene i nestanak stresa.

Nedavno ste bili u Podgorici. Da li imate u planu ponovni dolazak (edukativni trening ili…?)
Uživam u putovanjima gdje učim i prenosim svoja znanja i vještine. 
Edukativni treninzi koje držim prepoznatljivi su po jedinstvenim i neobičnim temama, kreativnim radionicama i inovativnim praktičnim vještinama. Ako su teme: Emocionalna inteligencija, Izaberite sopstveni uspjeh, Lična moć, Galerija vještina uspješnih... dovoljno inspirativne da pobude interesovanje sa zadovoljstvom ću doći. Edukator sam i za kvantnu harmonizaciju i magic words, metode koje se lako i brzo uče i može ih raditi svako.
Koučinge radim isključivo u Beogradu i imam dosta klijenata iz Podgorice i drugih djelova Crne Gore i radujem se svakom susretu sa njima. Vjerujem da ću uskoro ponovo doći u vaš grad, jer je život za mene lijepo putovanje na kome uživam razmjenjujući pozitivnu energiju sa ljudima.

Prvi dio intervjua možete pročitati ovdje.


Foto: The Lab

 

Intervju je preuzet iz časopisa Monna

 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.