Meksiko: Rivijera Maja za savršeni medeni mjesec

Sve što želite za vaš medeni mjesec moglo bi da stane u jednu sliku: tirkizno plavo more, sitan bijeli pjesak, palme, sunce i koktel u ruci na savršenoj destinaciji, daleko od svega. Bilo da ste ljubitelji luksuznih hotela i vodite računa o kvalitetu usluge, ili da volite morske avanture, gastronomske neobičnosti, istraživanje istorije i kulture u majanskim džunglama – Rivijera Maja u Meksiku, sa svojom plažom dugom 150 kilometara, u potpunosti će odgovoriti i najprobirljivijim zahtjevima.

Meksiko: Rivijera Maja za savršeni medeni mjesec

Najbolji hoteli

Rivijera Maja je duga pješčana obala koja se nalazi na poluostrvu Jukatan, a počinje 20 kilometara južnije od velikog mondenskog ljetovališta Kankuna. Odlikuje je veliki broj laguna i uvala, kao i široke plaže, savršena klima i impozantna hotelska infrastruktura. Čak 400 hotela je smješteno na ovoj obali, što je čini omiljenom luksuznom i rajskom destinacijom. Sa jedne strane rivijere je turistički centar Kankun, magnet za američke turiste udaljene svega 2 sata leta od njega, a sa druge Tulum, poznat po  netipičnim, manjim, autentičnim barovima i hostelima. Između ove dvije krajnosti nailazite na širok spektar hotelskog smještaja potpuno posvećenog turistima, njihovom uživanju i odmoru.

Među hotelima koji su u ponudi, a čije cijene možete pogledati ovdje, možete se upravljati prema cijeni ili ličnim afinitetima, ali budite sigurni da će vas izbor i mogućnosti potpuno razmaziti. Ukoliko ne želite ništa da prepustite slučaju, a da iz odmora izvučete maksimum, preporučujemo vam neki hotel iz čuvenog hotelskog lanca Iberostar. U svakom od njih, a posebno u Kankunu i na Rivijeri Maja, bićete zapanjeni umjetnošću ugostiteljstva koje je na ovim mjestima podignuto na najviši nivo. Savršenstvo od 5 zvjezdica se ogleda u prostranim sobama, all incluisive restoranima, blizini plaža, brojnim aktivnostima. Međutim, ono što ćete ovdje naći je savršena arhitektura brojnih otvorenih bazena, neobičnih oblika i skrivenih kutaka u palmama i vegetaciji. Romantične večere uz zalazak sunca i zvjezdano nebo, kao i kapele za vjenčanje unutar samog kompleksa, čine da su ovi hoteli visoko kotiraju prilikom odabira neke od romantičnih destinacija.

Na jednoj od omiljenih destinacija Rivijere Maje nalazi se mjesto Playa del Carmen, a u ovoj gušćoj mreži hotela i luksuznog smještaja, preporučujemo vam Playacar plažu i Royal Hideaway 5* hotel. Ovaj hotel je iskombinovao najsavremenije hotelske i smještajne usluge i aktivnosti, uz izgled, mir i relaksaciju boravka u divljoj prirodi. Ta kombinacija modernosti i prirode je ono što ga izdvaja iz mnoštva drugih. Sa jedne strane, pravićete fotografije u gustoj vegetaciji kao da ste daleko od ljudi, a sa druge, uživaćete u đakuzijima i bazenima raznih nivoa, uz diskretnu poslugu koja vam je uvek na raspologanju. Zvuči savršeno, zar ne?

Secrets the vine“ se nalazi u Kankunu i to je mjesto u potpunosti posvećeno najzahtjevnijim hedonistima. Ovaj hotel je zamišljen kao mjesto u kome će svako moći da spozna šta znači potpuno odmaranje u luksuzu i taj visoko zadati cilj, uspješno ostvaruju. Ovdje ćete naći sve - od gastronomije, do ispijanja najkvalitetnijih vina na balkonima sa najnevjerovatnijim pogledima na karipske obale, pa sve do hotelske usluge dovedene do perfekcije. Arhitektura hotela koja obiluje staklima i ogledalima, sa svih strana će vam prelamati nijanse plavog neba sa predivnim koloritom mora koje vas okružuje. Zato ga mladenci često biraju za svoj medeni mjesec.

Rivijera je sama po sebi prelijepa, hoteli prate ljepotu prirode, pa nije ni čudo što su u ovim krajevima utočište za romantične medene mjesece našle zvjezde iz svjetskog džet seta, kao što su Kim Kardašijan, Miloš Teodosić, Nina Janković i mnogi drugi.

Aktivnosti

Rivijera Maja će vam pružiti široki spektar aktivnosti i avantura koje morate doživjeti, naročito zato što za neke od njih ne postoji alternativa ni na jednom kraju svijeta. Osim dugih, romantičnih šetnji, slobodno se upustite u avanturu vodenih sportova – jedrenje duž drugog po veličini koralnog grebena na svijetu (Konzumel) i ronilačka posjeta podvodnom muzeju su jedinstveni doživljaji koji će vašem putovanju dati dodatnu vrijednost. Muzej je impozantan i možete ga posjetiti na nekoliko različitih načina, ali je ronjenje najuzbudljivije jer vam omogućava slobodu kretanja i otkrivanja.

Na cijelom poluostrvu Jukatan postoje drevni majanski hramovi i relikvije koje govore o napretku civilizacije na ovim prostorima i zbunjuju svojom impozantnošću. Nemojte propustiti priliku da se upoznate sa ostacima jedne od najstarijih civilizacija. Možda jedno od najznačajnijih mjesta je Čičen Ica, arheološko nalazište pod zaštitom UNESCO-a, koje je od 2007. godine proglašeno za novo svjetsko čudo. 

Na ovom nalazištu naći ćete čuvenu majansku piramidu koja je građena poput egipatskih i u koju se takođe mođe ući iznutra tajnim prolazima. Interesantan je i Hram ratnika, koji svjedoči o bogatstvu i naseljenosti ovoga mjesta, kao i sedam velikih igrališta za igru loptom napravljenom od kaučuka. Igrališta su bila dimenzija 166x68 metara i jako dobro akustična (današnja fudbalska igrališta su 110x65 metara), pa se s pravom pitamo da li je Engleska zaista kolijevka fudbala.

Priroda na Rivijeri i poluostrvu Jukatan je izdašna o čemu svjedoči veliki broj nacionalnih rezervata prirode u kojima možete da boravite i upoznate se sa specifičnim biljnim i životinjskim vrstama. Za ove predjele je karaktersitično prisustvo velikog broja jaguara, svete Majanske životinje.

Jaguara ima u nacionalnim parkovima, ali ga ima i u džunglama, pa zato i ne treba da čude znakovi upozorenja na auto-putevima „jaguar na putu“. Veoma česte životinje su papagaji, are, flamingosi, tapiri i posebna vrsta rakuna koji samo ovdje žive – koatli.

Nauka kaže da je prije 60 miliona godina veliki metor pogodio zemlju, što je izazvalo velike potrese i dovelo do nestanka dinosaurusa. Po njihovom shvatanju, taj meteor se srušio na poluostrvo Jukatan i tu napravio velike turbulencije u krečnjačkim stijenama. Kao posljedicu tih drevnih dešavanja danas imamo pojavu cenota – posebnu vrstu podzemnih jezera. Ovo je potpuno jedinstvena pojava na svijetu i preporučujemo da je posjetite. Predjeli su nevjerovatni, a iskustvo kupanja u podzemnom jezeru je jedinstvena avantura.

Uz meksičku kombinaciju drevnih tajni, divlje prirode i luksuznih hotela vaš medeni mjesec će biti kao iz snova, a uspomene koje ćete ponijeti odavde, pamtićete cijeloga života. Zato nije ni čudno što je Rivijera Maja izabrana za jednu od top destinacija za vjenčanja i medeni mjesec, gdje se godišnje vjenča do 46.000 mladih parova, a broj organozovanih medenih mjeseca i romantičnih godišnjica ne može se ni sagledati! Prepustite se čarobnom Meksiku, nazdravite jednom tekilom i uživajte u najljepšim danima vašeg života!

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.