Ovo su najfotogeničnije prirodne ljepote na obali Evrope

Evropa važi za veoma razvijen, urban i moderan kontinent sa bogatom istorijom i kulturom. Sa druge strane, evropski kontitent je bogat i prirodnim ljepotama, koje mnogim turistima oduzimaju dah, pogotovo predivne plaže i mjesta na obali mora. Od sjevera do juga Evrope naići ćete na predjele čijim ljepotama možete da se divite, ali i da ih fotografišite.

Ovo su najfotogeničnije prirodne ljepote na obali Evrope

Plaže širom Evrope imaju pejzaže koji oduševljavaju posjetioce, pa su tako određeni predjeli najviše fotografisani. Pročitajte naredni tekst i saznajte koje predjele na obali Engleske, Španije, Portugala, Francuske, Italije, Hrvatske i Grčke treba da posjetite i fotografišite, kako biste zabilježili najljepše vizuelne uspomene sa putovanja.

Ostrvo  na Zakintosu

Turisti iz naše zemlje najčešće na odmor u inostranstvo odlaze u Grčku, i to sa razlogom, jer se na grčkoj obali nalaze neke od najljepših plaža u Evropi. Takođe, ukoliko putujete na Zakintos autobusom, imaćete priliku da uživate u predivnom pogledu na bajkovite plaže ovog ljetovališta.

Onima koji ljetuju na Zakintosu, poseban utisak ostavlja ostrvo Marathonisi, zbog toga što oblik ostrva podsjeća na kornjaču. Takođe, na ovom ostrvu postoje i zaštićene oblasti, na kojima kornjače polažu svoja jaja.

Ostrvo se nalazi u zalivu Laganas i predstavlja jedinstveno, ekskluzivno mjesto, smješteno daleko od gužve. Prilikom posjete ostrvu, iskoristite priliku da fotografišete ovo jedinstveno mjesto sa tirkiznim i prozirnim morem.


Carvoeiro u Portugalu

Obala sa zlatnim plažama i predivnom prirodom, kao i nepregledni niz kuća i zgrada bijele boje koji okružuju obalu, čine da Carvoeiro izgleda predivno uživo, ali i na fotografijama. Ovo mjesto se nalazi u regiji Algarve u Portugalu i posebno se dopada turistima zbog predivnog mora, koje nije ni previše toplo, ali ni previše hladno.

Ovo mjesto ima šarm i posebnost koji su upečatljivi ne samo uživo, već i na fotografijama, zato ukoliko želite da se potpuno opustite na odmoru i uživate u predivnom pogledu na zlatnu plažu, obavezno posjetite ovaj grad u Portugalu.

Pelješac u Hrvatskoj

Neke od najljepših plaža na svijetu nalaze se upravo u susjednoj Hrvatskoj, a oni koji žele da naprave savršenu fotografiju, treba obavezno da posjete poluostrvo Pelješac. Netaknuta priroda sa nestvarnim predjelima na jugu Hrvatske čini ovo mjesto idealnim za fotografisanje. Takođe, s obzirom na to da ima mnogo zelenila, na ovom ostrvu možete napraviti piknik i u potpunosti uživati u prirodnim ljepotama Pelješca

Osim divnih predjela, ovo mjesto ima bogatu istoriju, pa tako obavezno treba da posjetite srednjovjekovni gradić Ston, koji ima druge po veličini zidine u svijetu i najstariju solanu u Evropi. Pelješac je udaljen od Dubrovnika svega sat vremena vožnje kolima, pa zato ukoliko obilazite Dubrovnik, obavezno napravite i izlet do ovog poluostrva.

Atrani u Italiji

Jedan od najljepših gradova u pokrajini Kampanija, nalazi se na jugozapadu Italije u blizini Napulja. Atrani je mali seoski grad, koji turisti najviše vole zbog predivnih plaža sa kojih se pruža pogled na predivno plavo more. U najljepšem seoskom mjestu u Italiji, možete napraviti izuzetne fotografije mora, ali i građevina u pastelnim bojama koje se nalaze u blizini obale.

Ukoliko planirate put do Napulja, rezervišite smještaj u gradiću Pozitano, koji se nalazi veoma blizu. Fotografije ovog grada sigurno ste vidjeli na nekoj od društvenih mreža, jer ga turisti veoma fotografišu, ali s razlogom, jer pogled na Pozitano oduševljava, ne samo na fotografijama, nego i uživo.

Calella de Palafrugell u Španiji

Prelijepo ribarsko selo u Kosta Bravi zahvaljujući svojoj autentičnoj arhitekturi, predivnoj prirodi, ali i prozirnom moru predstavlja jedno od najfotogeničnijih mjesta u Evropi. Takođe, ovo mjesto je gotovo uvijek osunčano, što čini  fotografije posebno lijepim. Toliko da oni koji vide fotografije, žele da ovdje provedu svoj odmor.

Na samoj obali se nalazi niz kuća i građevina, čija je fasada bijele boje, a različite vrste rijetkih i neobičnih biljaka čine da mjesto izgleda nestvarno. Kristalno čisto more posebno privlači turiste da posjete neku od plaža na ovom mjestu. Zato, ukoliko ikada odete u Kosta Bravu, obavezno posjetite i ovo šarmantno seoce, i iskoristite da uslikate neki od bajkovitih predjela.

Saint Malo u Francuskoj

Karakterističan grad na francuskoj obali nalazi se u regionu Britanny. Saint Malo ima bogatu istoriju, a građevine gotičke arhitekture i autentičan šarm čine ovo mjesto idealnim za pravljenje neobičnih i lijepih fotografija. Ovaj lučki grad ima tri izuzetne plaže, sa kojih se pruža pogled na more, dok se u srcu grada nalaze brojne građevine u gotičkom stilu.

Osim po svom autentičnom šarmu, ovaj grad je poznat i kao veoma važna luka u Francuskoj, u kojoj se vrši transport različitih vrsta robe. Svi oni koji žele da saznaju nešto više francuskoj istoriji, ali i da uživaju u predivnom moru, treba da posjete Saint Malo.

Saint Ives u Engleskoj

Ovo mjesto u oblasti Kornvol u Engleskoj predstavlja dokaz da najljepše plaže ne moraju uvijek da se nalaze na tropskim mjestima. Ribarsko mjesto Saint Ives važi za jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Engleskoj i različiti mediji su ga proglasili za najbolje odmaralište u Velikoj Britaniji. Zato ne čudi što ove plaže pripadaju najljepšim u Evropi.

U ovom turističkom mjestu možete napraviti izuzetne fotografije same plaže, grada, kao i brodova koji prolaze pored njegove obale. Zahvaljujući predivnoj plaži, ali i okolnoj prirodi, možete napraviti fotografiju kao sa razglednice. Zato, ukoliko posjećujete Englesku, obavezno planirajte izlet do ovog grada na obali i uživajte u pogledu na more.

Ako ikada poželite da odete do neke od navedenih evropskih zemalja, naravno ponesite fotoaparat kako biste zabilježili prirodne ljepote mjesta na obali Evrope.Osim što ćete se vratiti prepuni lijepih uspomena, imaćete i gomilu predivnih fotografija koje će vam zauvijek čuvati sjećanje na bajkovite prizore ovih predjela.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.