Trbušni ples i njegove blagodeti

Trbušni ples i njegove blagodeti

Trbušni ples je oblik izražavanja osjećaja i emocija. U zemljama porijekla trbušnog plesa (zemlje Srednjeg i Bliskog istoka), djevojčice i dječaci počinju da uče plesati od rane dobi. Danas zbog povećanog interesa za ovaj ples, po cijelom svijetu su počeli da se nude časovi za njegovo podučavanje, a i da se razvijaju plesni studiji za  usavršavanje.

Egipćani su ovaj ples nazivali plesom plodnosti, jer jača zdjelicu i mišiće koji su aktivni pri porodjaju. Arapska i turska muzika uz koje se pleše ovaj ples djeluju antistresno i  tako nas oslobađaju stresa i depresije.

Prednosti trbušnog plesa su i tjelesne  i duševne prirode.

Ovaj ples obezbjedjuje dobru kardiovaskularnu vježbu i povećava gipkost i snagu tijela. Fokusiran je na mišiće torza, prvenstveno trbušne mišiće ali i kičmu, a jača i nogu. Mnogi trbušni plesači mogu ojačati i ruke, ramena, a ples uz korišćenje činela može da razvije snagu i samopokretljivost prstiju.

Trbušni ples je s razlogom prozvan i plesom erotike, jer iz žene izvlači ono najbolje.

Za trbušni ples  nije vam potreban partner, nije važno koliko imate godina i kakvih ste proporcija, jer će vam šminka i kostim istoka dodati individualnost. Početi plesati možete u bilo kojoj starosnoj dobi!  Samo od vaše ličnosti zavisi koji stil ćete da izaberete.  Trbušni ples je specifičan za svaku ženu. Ples daje ljepotu ženi, a njenim pokretima tijela neponovljivost.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.