U petak milijarda ustaje protiv nasilja

Grupa aktivistkinja organizovaće u petak u 12 časova, na podgoričkom Trgu Republike ples protiv nasilja, kao dio međunarodne borbe protiv nasilja nad ženama i djevojkama. Ova akcija je dio globalne inicijative Milijarda ustaje, koja se realizuje u preko 200 država širom svijeta.

U petak milijarda ustaje protiv nasilja

Ples u Podgorici organizuje se zahvaljujući finansijskoj i logističkoj podršci UNDP-a i grupi civilnih aktivistkinja na čelu sa Ljiljanom Raičević, direktoricom Sigurne ženske kuće.

“Plesaćemo svim srcem da bismo izrazili svoje nemirenje sa nasiljem nad ženama, sa inertnošću i nespremnošću crnogorskih institucija da se uhvate u koštac sa nasiljem, da impelementiraju zakone i preuzmu političku odgovornost i svoju uvjerenost da žene u Crnoj Gori, kao i širom svijeta – mogu i moraju da budu tretirane kao ravnopravna i poštovanja dostojna bića! Plesaćemo jer je naša parola – Jedna milijarda ustaje za pravdu!“, poručili su organizatori.

Najavljeno je da će se akciji pridružiti stalni predstavnik Ujedinjenih nacija UN Rastislav Vrbenski, šef Delegacije Evropske unije EU u Podgorici Mitja Drobnič, građani i građanke, nevladine organizacije, privrednici, diplomate, političari, studenti i radnici.

“Sa nama će plesati Crna Gora koja ne pristaje na nasilje!“

Ovu globalnu kampanju je prije 15 godina pokrenula američka feministkinja, aktivistkinja, dramaturškinja, autorka Vagininih monologa Iv Ensler organizujući akciju V-day, koja je uskoro poprimila globalne razmjere.

Jedna milijarda ustaje je najmasovniji aktivistički pokret u istoriji međunarodne borbe protiv nasilja nad ženama i djevojkama.

Vidimo se u petak u 12 na trgu Republike u Podgorici!

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.