Bez celulita na prirodan način

Na pomen riječi celulit, većina pomisli kako je to nemoguće, kako je potrebno uložiti mjesece i dovesti tijelo u stanje koje će biti bez istog. Rješenje za problem postojanja celulita na vašem tijelu postoji. Disciplina i trud su neophodni, ali će se svakako isplatiti. Šta je zapravo celulit? Kako nastaje?

Bez celulita na prirodan način

Ova pitanja su bitna, jer nam daju odgovor na to šta su uzroci. Kada znamo uzroke možemo da se bacimo na rad koji će ih otkloniti, što implicira i na uklanjanje celulita. Celulit predstavlja depoe masnih naslaga koje se grupišu u dermi, jer koža u tom dijelu ima manje hranljivih materija, vode i kiseonika. Grupisanjem masnih ćelija u tzv. ’džepove’ utiče na to da se mreža elastičnih i kolagenih vlakana mijenja. Ove promjene u unutrašnjosti kože se manifestuju na spoljnoj strani u vidu nabora koji nas podsjećaju na pomorandžinu koru. Pojava celulita je djelimično nasledna, može biti uzrokovana nekim hormonskim disbalansom, ali je istina da je  velikim dijelom izazvana nekom od naših loših navika. Nepravilna i neredovna ishrana, konzumiranje cigareta, neadekvatna fizička aktivnost, stres - neki su od uzroka pojave celulita.

Postoje izvjesne zablude o celulitu, a to su da se ne pojavljuje kod mlađih osoba, da muškarci nemaju celulit, i da će kada, brzo smršate, celulit nestati, i slično. Svako može da ima celulit.

Ali, srećom, uz malo truda svako može i da ga se oslobodi i to na potpuno prirodan način.

Izbacite toksine

Naša tijela su bombardovana toksinima. To je zato što smo izloženi zagađenjima i unutar i van svoga doma, zato što konzumiramo konzervisanu hranu, hranu koja je prskana pesticidima, a i ljekovi takođe nepovoljno utiču. Kako sve to utiče na celulit? Tako što kada se vaše tijelo puni toksinima, oni odlaze i u depoe masnih naslaga u koži i zadržavaju se tu. Možete se konsultovati sa ljekarom o nekoj mjeri detoksikacije. Isto tako, možete da nađete na obližnjoj pijaci prodavca koji garantuje da je njegova roba prirodna, i tako što ćete izbaciti hranu koja je puna kozervanasa (pašteta, viršle..).

Paradajz

Paradajz i sos od paradajza su bogati likopenom. Likopen je karotenski pigment koji se nalazi u paradajzu, šargarepi, papajama itd. On sprečava pucanje kolagenskih vlakana u koži, čini je jačom i  samim tim je otežano deponovanje masnih ćelija u koži.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ubrazava metabolizam i pomaže u topljenju masnih naslaga, tako što zaustavlja proizvodnju enzima koji su odgovorni za gomilanje masnih ćelija. Osim toga, zeleni čaj je bogat katehinima, koji imaju mnogo jače antioksidansno dejstvo od vitamina C, samim tim su bolji u borbi protiv slobodnih radikala.

Jabukovo sirće

Napravite tečnost za masiranje željenih regija. Sve što treba da uradite je da pomiješate jabukovo sirće i vodu u odnosu 1:2, dodate malo meda i dobijate pastu koju utrljavate na mesta na kojima ste uočili celulit. Nakon toga regiju isperite toplom vodom. Ovom metodom nećete u potpunosti ukloniti celulit, ali ćete se svakako će biti manje uočljiv.

Voda

Konzumiranje normalnih količina vode dnevno (oko 2l) je najjednostavniji način da spriječite nastanak celulita. Hidratacija je bitna za cjelokpuno zdravlje čoveka, utiče na varenje hrane tj potpomaže, ali čini kožu svježom. Kada se pravilno hidrirate, vaša koža izgleda mlađe. Pored unošenja tečnosti, konzumiranje hrane koja je bogata vodom takođe pozitivno utiče na teksturu vaše kože. Neke od namirnica koje su bogate vodom  su krastavci, lubenice, kupus itd.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.