Kada je puno toksina, tijelo šalje ove signale!

Kako da prepoznate kada je neophodna detoksikacija organizma: Ako imate tri od sedam znakova među kojima su nesanica, glavobolja, letargija, problemi sa kožom, potrebno vam je da izbacite štetne materije.

Kada je puno toksina, tijelo šalje ove signale!

Tijelo se redovno putem znoja ili urina čisti od ovih zagađivača, ali ako se previše trujemo, toksini će se nagomilavati u organizmu.

To možemo da prepoznamo ako na tijelu primećujemo najmanje tri od sedam ovih znakova. To je signal da našem tijelu treba detoksikacija.

Nesanica

Nakupljanje toksina, naročito nakupljanje estrogena, uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može da znači da treba da pročistite jetru jer je nesanica često povezana sa problemima sa jetrom. Napici od brokolija, karfiola i sličnog povrća pomoći će u čišćenju jetre.

Letargija

Ako se budite umorni i tromi, trebalo bi da razmislite o detoksikaciji. Ako pokušavate da nadoknadite energiju stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem. Jer, nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada energije poslije čega ćete se osjećati još umornije.

Glavobolje

Hronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu da upozore na preveliku količinu toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzionih glavobolja i migrena. Treba znati da se tokom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što se detoksikacija završi nestaće ili će barem biti znatno smanjenje.

Žut ili bijeli jezik

Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u tijelu. Hrana koja sadrži štetne materije može da poremeti delikatnu sluz probavnog sistema što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sistem bori protiv toksina.

Problemi sa kožom

Koža je organ koji pomaže da se toksini izbace iz organizma. Da tijelo pokušava da se očistiti od otrova možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni.

Masno tkivo na stomaku

Toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu da budu uzrok nakupljanja masnog tkiva na stomaku. To se događa zato što mnogi toksini koji se zadrže u tijelu dospeju u abdomen i ostanu tamo. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Osjećaj vrućine

Jedan od prirodnih načina na koji tijelo izbacuje otrove je znojenje. Kada je u tijelu previše toksina ono će se "pregrijati" pokušavajući da ih izbaci znojenjem zbog čega konstantno možete da osjećate da vam je vruće čak i onda kada je napolju hladno.

 

Novosti.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.