Gusta kosa i jači korijen pomoću suvog kvasca

Da li ste znali da je maska za kosu sa običnim kvascem prilično jednostavno, ali vrlo učinkovito sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapuštenijom kosom?

Gusta kosa i jači korijen pomoću suvog kvasca

Primjenom ovakve maske ne samo da ćete poboljšati kvalitet kose već će taj efekat i trajati! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi i peruti.

Maska od kvasca protiv opadanja kose, kao i za jačanje tanke i slabe kose

U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašičicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca (ako koristite suvi: 1 kesica suvog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 gr svježeg kvasca).

Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta.

Dobijenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.

Umotati najlonskom vrećicom i toplim peškirom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Ako curi, probajte sljedeći put da stavite manje mlijeka.
Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje.

Poslije oprati šamponom, ako koristite na suvu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama.

Miris koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Napomena: Ne djeluje svaki prirodan preparat isto na svaku osobu. Kod nekog je učinkovit i pomogne mu u potpunosti da se izliječi, a takođe ima slučajeva da nekim osobama ne pomaže jer sve zavisi od organizma. Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokušali sa konzumiranjem nekog preparata, tako ćemo utvrditi kolika je stvarna učinkovitost datog recepta, a samim tim vaši pozitivni komentari će ohrabriti i druge ljude da pokušaju sa prirodnim lijekovima da riješe svoje probleme.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.