Sa samo dva sastojka napravite najbolji napitak protiv zatvora

Svako od nas je bar jednom doživio neprijatnu epizodu s probavom: zatvor, proliv ili nadutost. Od zatvora ili opstipacije pate milioni ljudi, od kojih su tri četvrtine žene, no taj problem se često prećutkuje, bilo zbog stida ili zbog uvjerenja da se ne može riješiti.

Sa samo dva sastojka napravite najbolji napitak protiv zatvora

Zatvor se ogleda smanjenjem broja stolica, njihovom tvrdoćom i otežanim pražnjenjem crijeva. Uzroci su najčešće promjena uobičajenih, svakodnevnih životnih navika (putovanja, privremeno nekretanje, preobilni obroci), uzimanje nekih ljekova (npr. sedativi ili ljekova protiv kiseline) ili bolesti poput dijabetesa, tumora, sindroma nadraženog crijeva, multiple skleroze i sl., a česta je i u trudnoći.

Zatvor nije bezazlen

Zatvor može uzrokovati druge, vrlo neprijatne bolesti poput analnih fisura (oštećenja sluznice analnog kanala), čira rektuma i vrlo često, hemoroida; tako se stvara zatvoreni krug zbog kojeg se stanje stalno pogoršava. Zatvor se može javiti samo povremeno ili prerasti u hroničan problem ako potraje duže od šest dana. Opstipacija je često praćena umorom jer se organizam nedovoljno oslobađa toksina iz sadržaja crijeva. Kad je prolaz crijevnog sadržaja usporen, sluznica crijeva duže upija vodu i stolica postaje tvrda. Poželjno bi bilo imati jednu-dvije stolice na dan koje su srednje konzistencije, odnosno da nisu ni pretvrde ni premekane. To bi bilo optimalno, no danas je nemoguće težiti tome – kaže dr. Škurla. Svima koji imaju hronične probleme s probavom i pate od dugotrajnog zatvora, Malahov savjetuje sljedeći prirodni napitak…

Malahovov napitak protiv zatvora – recept

Sastojci

1 svežanj lišća spanaća

2-3 dl kiselog mlijeka

Postupak

Izaberite kvalitetan, mladi, svježi spanać. Odvojite peteljke od lišća i dobro operite lišće. Stavite lišće u blender. Dodajte u to 2 -3 dl kiselog mlijeka. Dobro izmiksujte. Ujutru i uveče pijte po jednu čašu ovog napitka. Ovo će brzo podstaknuti sistem za varenje na pravilan rad. Probajte i vi, lako je, brzo, zdravo za cijeli organizam – i djeluje.

b92

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.