Čudesna kombinacija meda i cejlonskog cimeta

Da li ste znali da se med i cimet kombinuju vijekovima u cilju stvaranja jako zdrave mješavine koja će poboljšati čovjekovo zdravlje, ojačati mu imunitet i izliječiti neke bolesti? Jako je bitno napomenuti da postoje dvije vrste cimeta i da se ova koja se koristi u kombinaciji sa medom i za liječenje zove cejlonski cimet i jako je zdrav. Ima svojstvo da grije organizam. Dok je druga vrsta otrovna, zove se kasija i nikako se ne preporučuje u bilo kakvoj vrsti liječenja ili kombinovanja sa medom i drugim sastojcima.

Čudesna kombinacija meda i cejlonskog cimeta

Zašto je kombinacija cejlonskog cimeta i meda toliko zdrava i na šta djeluje?

Odlični su za srce i kardiovaskularni sistem. Poznato je da ova mješavina pročišćava naše arterije i preventivno djeluje na bolesti srca. Uz umjerenu fizičku aktivnost i dobru ishranu, ova kombinacija je sve što će vam biti potrebno za održavanje dobrog kardiovaskularnog sistema.

Dobro djeluju na mokraćne kanale. Posljednjih godina je primjetan porast broja osoba koje imaju problema sa kamenom ili pijeskom u bubregu i generalno mokraćnim kanalima. Med i cimet predstavljaju jako efikasan i zdrav antibakterijski lijek za upale mokraćnih kanala i pijesak u bubregu.

Istraživanja su pokazala da djeluje i liječi artritis. Ispitanici su u periodu od 7 dana pili kombinaciju meda i cimeta uz doručak i uz večeru i kod čak 35% njih su bili vidljivi rezultati, a poslije mjesec dana kod preko polovine ispitanika bolest je bila skoro izliječena.

Odlična mješavina za bolje varenje i probavu. Ukoliko imate problema sa otežanim varenjem, mogli biste da isprobate ovu kombinaciju koja vam može pomoći da vaš želudac lakše vari tešku hranu i da vas riješi nadimanja koje može biti vrlo neugodno.

Utiču na ubrzanije mršavljenje. Efekti cimeta i meda su mnogobrojni što se mršavljenja tiče. Ova kombinacija ne samo da podstiče mnogo brže i efikasnije sagorijevanje viška masti, ona ujedno suzbija osjećaj gladi i čuvene napade gladi koji mogu biti vrlo nezgodni.


Daje vam dodatnu energiju i snagu. Zahvaljujući činjenici da med i cimet sadrže veliki broj bitnih minerala i vitamina, može se slobodno reći da ima veliki uticaj i na povećanje nivoa energije i snage čovjeka. Cimet sadrži jako puno vitamina C, gvoždja i kalcijuma.

Poboljšava pamćenje. Ova mješavina se često vezuje za poboljšano pamćenje pa je studenti trebaju slobodno koristiti u periodima spremanja ispita ili bitnih učenja. Ujedno, med i cimet utiču na povećanje budnosti pa je to dodatan plus.

Sjajno sredstvo protiv opadanja kose. Ukoliko imate problem sa pojačanim opadanjem i proređivanjem kose, mogli biste se odlučiti za ovu mješavinu u tretmanu. Za probleme sa opadanjem kose se koristi mješavina meda, cimeta i maslinovog ulja. Tu mješavinu treba dobro izmiješati i staviti na mjesta gdje vam kosa opada da stoji oko 10-15 minuta, a zatim treba dobro isprati kosu vodom i nekim blagim šamponom.

Sredstvo za uklanjanje lošeg zadaha. Stručnjaci kažu da ako pomiješate cimet i med sa malo vode i ispirate usta sa njim nekoliko puta, imaćete svjež i prijatan dah tokom cijelog dana.

Pored svih ovih zdravstvenih prednosti, cimet i med u kombinaciji se vezuju i za jačanje kompletnog imunog sistema, smanjenje gasova, liječenje dijabetesa i još mnogo toga.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.