Pakovanje za djetetovu prvu ekskurziju

Znamo da može biti pomalo strašno...Vaše dijete prvi put ide na ekskurziju sa vrtićem. Možda se plašite. Nervozni ste i euforični u isto vrijeme! Treba da počnete sa pakovanjem, a ne znate odakle i šta sve treba da spakujete? Evo liste koju treba da pratite kako biste vaše dijete što bolje spakovali za ekskurziju i kako biste smanjili šanse da nešto zaboravite. Ljekovi, neseseri i rančevi za vrtić – o svemu tome treba misliti, i u ovom tekstu pokrićemo sve.

Pakovanje za djetetovu prvu ekskurziju

Pakovanje ljekova

Vrlo bitna stvar kada pakujete dijete za ekskurziju jeste njegova terapija ili ljekovi koje treba da ima kod sebe za svaki slučaj. Te ljekove ne pakujete kod djeteta u kofer, već dajete vaspitaču. Vaspitaču treba da objasnite kada terapiju dijete treba da uzima i da zamolite da vodi računa da tako i bude. Dijete je još malo da bi se na njega moglo osloniti da će redovno uzimati ljekove ili da neće slučajno da ih uzme previše.

Što ide u neseser za ličnu higijenu?

U neseser treba spakovati češalj ili četku, četkicu i pastu za zube, konac za čišćenje zuba, šampon, sapun i još neke dodatne potrepštine koje vaše dijete redovno koristi. U neseseru treba da bude i zdravstvena knjižica vašeg djeteta, za svaki slučaj. Neseser treba spakovati na vidno mjesto kako bi vaše dijete moglo da ga nađe u svakom trenutku dana.

Kako iskoristiti rančeve za vrtić?

Rančevi za vrtić koje vaše dijete drži u ormariću ispred grupne sobe mogu biti i oni koji će biti poslati na ekskurziju zajedno za vašim djetetom. Rančevi za vrtić ne moraju da budu samo za vrtić. U taj ranac možete spakovati presvlaku za vaše dijete tokom puta, neke igračke za zabavu i grickalice, vodu, sokove i neke sendviče. U ranac ne treba pakovati previše hrane, već onoliko koliko znate da će biti dovoljno vašem djetetu za put od dva do četiri sata najviše. Na put se kreće uglavnom rano tako da možete da spakujete doručak za vaše dijete, tečnost i nekoliko grickalica. U ranac možete da spakujete i neke stvari koje vam nisu stale u kofer, a mogu da stanu u njega.

Pakovanje kofera

Sada je na red došao najteži dio. Treba spakovati kofer. Kada to radite, dobro bi bilo da imate male kese ili torbe za odvajanje odjeće. To bi vam koristilo kako bi mogli, za svaki dan, ako je u pitanju sedmodnevna ekskurzija, da napravite odjevnu kombinaciju vašeg djeteta.

Dakle, u tu jednu kesu ili torbu treba da stavite sve što će tog dana vaše dijete obući. U zavisnosti od vremena, vaše dijete treba da ima i dodatnu jaknu ili duks ako ide na ekskurziju dok je vrijeme lepo, za slučaj da zahladni. Kofer treba da bude obilježen na vidnom mjestu imenom vašeg djeteta ili nekom naljepnicom. To će pomoći vašem djetetu da bude sigurno da je to pravi kofer, ako još neko ima isti. Peškire takođe treba obilježiti, najbolje koncem druge boje. Za pametnije pakovanje, poslužite se trikovima kao što su na primer rolanje odjeće, pakovanje cipela prsti na pete i sličnim.

Biće sve u redu

Bilo da li je ovo jednodnevna ili sedmodnevna ekskurzija vaše dijete će se sigurno provesti vrlo lijepo i nemate razloga za brigu. Sve što ste možda zaboravili da spakujete, vaspitač vjerovatno može da riješi, tako da nema mjesta nervozi.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.