Opasne ljubavne lekcije kojima nas uče u filmovima...

Od toga da se za ljubav treba boriti i nikad ne odustati, onoga da mišljenje porodice i prijatelja nije važno ako se volimo... otkrijte najčešće ljubavne mitove iz filmova

Opasne ljubavne lekcije kojima nas uče u filmovima...

Najvažnija je strast

Ako prema nekome osjećate intenzivnu strast, to znači da vam je on ili ona suđena - česta je lekcija ljubavnih filmova. U stvarnosti, taj mit može biti vrlo opasan jer nam seksualno privlačan može biti neko ko nam po brojnim stvarima ne odgovara, no može predstavljati izazov za ego, ideju da ga možemo mijenjati i slično, tvrde psiholozi. Hemija i strast su potrebni u ljubavnoj vezi u jednakom mjeri kao i slični pogledi na život.

Uvijek treba tražiti nešto bolje

U životu postoji neograničen broj izbora i prilika, pa čak i ako ste sa partnerom s kojim vam je dobro, to treba da okončate ako vam se na putu nađe neko za koga mislite da bi vam mogao bolje odgovarati - još je jedan opasan mit. Po toj logici, život bi se sastojao od neprestanog traženja uzbuđenja i novih početaka, ali upravo nas lažni sjaj može privući da se upustimo u nešto novo i uzbudljvo, a odbacimo ono "staro što valja", a koje možda nećemo više naći.

Mišljenje porodice i prijatelja nije važno

Vas dvoje i vaša ljubav protiv cijelog svijeta - čest je zaplet u filmovima koji prikazuju fatalne ljubavne priče. U stvarnom životu treba da se zapitate koje to osobine partnera ili partnerke ne uviđate, a oni koji vam žele dobro u životu vas na njih upozoravaju. Naravno, porodica i prijatelji vam ne trebaju birati partnera, ali minimum toga što trebate tražiti je da svi budu uljudni jedni prema drugima kao temelj normalnih odnosa.

Nikad ne odustajte

U ljubavnim vezama svađe mogu postati poprilično naporne, ali ako se zaista volite, ne bi trebali odustati - poruka je filmova koji govore o "teškim ljubavima". U stvarnom životu, najčešće je riječ o konfliktnim odnosima u kojima ljudi ne funkcionišu na istoj talasnoj dužini, a zajedno proživljavaju više ružnih nego dobrih trenutaka - što ne može završiti "happy endom".

Za ljubav se treba žrtvovati

Ako se zbog partnera odreknete svojih snova, prijatelja, navika ili života - to će samo ojačati vašu ljubav i pokazati koliko vam je zaista stalo - jedna je od najopasnijih lekcija koju kao izgovor koriste mnogi koji se nalaze u lošim odnosima. To se može primijeniti čak i u zlostavljačke veze, u kojima ljubav prestaje da bude nešto lijepo, već donosi pritisak, nemir i stalnu tugu, a jedini razlog za ostanak u odnosu je neracionalna nada da će biti bolje.

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.