Šareni korneti za jelku

Šareni korneti za jelku

Ako ste od onih koji vole da na svoju novogodišnju jelku dodaju dio svoje kreativnosti i rada, imamo prijedlog koji bi mogao da vam se dopadne. Objasnićemo vam kako da napravite ove slatke viseće sladolede i dodatno ušarenite svoju jelku.

Da biste napravili kornete, isjecite krugove od papirne kese ili nekog drugog malo čvršćeg papira. Neka bude oko 10-ak cm u prečniku. Svaki krug presijecite na pola, pa te polovine oblikujte u kornete, odstranjujući višak papira koji vam ne treba (kao na  slici). Kornete učvrstite ljepilom.

Komad papirne salvete u boji zgužvajte u kuglicu.

Pošto ćete ove slatke sladolediće da kačite na jelku, uvucite duplo konac u iglu, a zatim probodite papirnu lopticu (ili više njih, zavisi koliko ćete kugli na sladoledu) odozdo prema gore, tako da krajevi konca budu sa gornje strane loptice. Napravite omčicu i zavežite konac.

Loptice za kornet pričvrstite ljepilom, najbolje vrućim ljepilom iz pištolja, i to tako što ćete rub korneta namazati ljepilom, staviti lopticu i sačekati minutu da se osuši.
Šareni sladoledi su spremni za jelku.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bi vaš veš mirisao još ljepše...

RECEPT
DANA

Tuniski kolač sa pomorandžom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.