Šareni korneti za jelku

Šareni korneti za jelku

Ako ste od onih koji vole da na svoju novogodišnju jelku dodaju dio svoje kreativnosti i rada, imamo prijedlog koji bi mogao da vam se dopadne. Objasnićemo vam kako da napravite ove slatke viseće sladolede i dodatno ušarenite svoju jelku.

Da biste napravili kornete, isjecite krugove od papirne kese ili nekog drugog malo čvršćeg papira. Neka bude oko 10-ak cm u prečniku. Svaki krug presijecite na pola, pa te polovine oblikujte u kornete, odstranjujući višak papira koji vam ne treba (kao na  slici). Kornete učvrstite ljepilom.

Komad papirne salvete u boji zgužvajte u kuglicu.

Pošto ćete ove slatke sladolediće da kačite na jelku, uvucite duplo konac u iglu, a zatim probodite papirnu lopticu (ili više njih, zavisi koliko ćete kugli na sladoledu) odozdo prema gore, tako da krajevi konca budu sa gornje strane loptice. Napravite omčicu i zavežite konac.

Loptice za kornet pričvrstite ljepilom, najbolje vrućim ljepilom iz pištolja, i to tako što ćete rub korneta namazati ljepilom, staviti lopticu i sačekati minutu da se osuši.
Šareni sladoledi su spremni za jelku.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.