Kako ukloniti mrlje sa namještaja?

Odlična metoda za jednostavno i brzo čišćenje namještaja bez upotrebe agresivnih hemikalija je upotreba natrijum bikarbonata, odnosno sode bikarbone, bezbjednog proizvoda koji je nesumnjivo prisutan u svim domovima. 

Kako ukloniti mrlje sa namještaja?

Namještaj se može posipati bikarbonatom, koji se potom može ostaviti da djeluje nekoliko sati, posebno na mrljama. Bikarbonat je tako djelotvoran zahvaljujući sposobnosti da apsorbuje i uklanja mirise. Na kraju, za uklanjanje sode bikarbone i prljavštine dovoljno je proći usisavačem. Soda bikarbona je takođe pogodna za najosjetljivije površine i dragocjene tepihe, uključujući persijske i zanatske.

Kako ukloniti mrlje sa namještaja?

Iako je poželjno koristiti prirodne proizvode, izbjegavajući hemijske deterdžente, neke vrste mrlja se ne mogu tretirati drugačije, pa je potrebno koristiti posebne proizvode. Pokazalo se da je za mrlje od laka za nokte i ruža djelotvoran  aceton ili rastvarač, ali da pri upotrebi ovih sredstava treba paziti da bude ograničena na obojeno područje, kako ne bi uticala na ostatak tkanine.

Mrlje od vina, žestokih alkoholnih pića i mastila bi trebalo  da se osuše što je više moguće upijajućim papirom, a zatim obrišu vlažnom krpom i malo sapuna ili šampona.

Kapi voska se prvo moraju biti prekriti ubrusom, a zatim se preko njih treba prelaziti peglom, sve dok se vosak potpuno ne zalijepi na papir.

Za mnoge mrlje dobro rješenje je posipanje sa nekoliko kapi amonijaka, izlivenih na vlažnu krpu kako bi se mrlja ublažila. Sirće je efikasno u mnogim slučajevima, a idealan je proizvod za često čišćenje tepiha i ćilima.

Kada pozvati profesionalce za dubinsko pranje

Čišćenje nameštaja mora biti redovno i specifično kako bi se održao čist prijatan izgled, ali takođe i spriječilo ugrožavanje zdravlja ukućana.

Pranje, dezinfekcija i dubinsko pranje namještaja nije jednostavna operacija, a zahtijeva vrijeme i stručnost. Iz tih razloga, na raspolaganju su vam profesionani čistači namještaja, odnsono servis za dubinsko pranje namještaja. Ukoliko je vašem namještaju potrebno osvježenje, porfesionalno pranje, uklanjanje tvrdokornih fleka, zatražite pomoć servisa, čiji će se stručnjaci potruditi da vaš namještaj srede onako kako želite. Takođe, upotebom specijalni proizvoda i aparata, svaki servis omogućava dezinfkciju i uklanjanje alergena, posebno u domovima ljudi koji imaju osjetljivu kožu ili su skloni alergijama.

U servisima rade kvalifikovani stručnjaci i obučeni su da vam profesionalno i pouzdano pomognu u održavanju domaćinstva. Kod njihovih intervencija uvijek imate garanciju osiguranje da u potpunosti pokrijete eventualnu štetu. Cijena njihovog rada varira, a obično se izračunava na osnovu performansi, a ne prema utvrđenom cjenovniku.

Stoga, ukoliko vam je potrebna pomoć servisa, zatražite ponudu na internetu i u samo nekoliko jednostavnih koraka obezbijedićete kvalitetnu uslugu. Na osnovu složenosti posla koji treba obaviti, dobićete ponudu u roku od 1-3 dana sa jasnom i transparentnom cijenom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.