Glicerin - za šta sve možemo da ga koristimo u kući

Glicerin - za šta sve možemo da ga koristimo u kući

Sređivali ste kupatilo i u svom ormariću pronašli ste flašicu glicerina.

Odakle je – više se i ne sjećate. Šta raditi sa njim – vjerovatno i ne znate. Baciti – žao. Nemojte bacati!

Možda ćete se iznenaditi, ali  primjena glicerina je veoma široka, i on će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama, čak će vam uštedjeti vrijeme, novac i nerve.

Kako možete koristiti glicerin

Uz pomoć glicerina možete očistiti „teške“ mrlje

– fleke od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mjesto, a posle ga isprati u slanoj vodi.

– lako ćete očistiti svježu mrlju od kafe ili čaja ako isflekani dio odjeće stavite smjesu glicerina i kuhinjske soli (1:1). Čim  fleka izblijedi, odmah je operite na ubičajeni način (ručno ili u veš mašini).

Glicerin protiv prašine

Ako  glicerinom ispolirate lakirani drveni namještaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

Glicerin obnavlje kožne stvari

Ako se kožna stvar  vremenom pohabala (jakna, tašna ili kožna garnitura), prebrišite je  glicerinom. Možda joj nećete vratiti prvobitni izgled, ali izgledaće mnogo bolje i novije.

Natjeraće vaše podove da sijaju

Ako u kući imate parket ili laminat obrišite ih sa vodom i glicerinom (2-3 supene kašike glicerina na 5 l vode). Podovi će zasijati!

Glicerin za kosu

Najjednostavniji način: dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana. Glicerin možete dodavati i u maske i pakovanja za kosu. Ova viskozna supstanca obavija dlaku i vlaži je.

Glicerin za ruke

U prodavnicama možete pronaći kreme za ruke sa glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, ljeti – ublažavaju iritciju i svrab kože. Možete jednostavno da stavite malo glicerina na problematične i suve djelove ruku ili napraviti kupku za  ruke: nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

Glicerin za kožu lica

Glicerin se odavno  koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, i dalje je popularan među proizvođačima. Činjenica je  da on posjeduje jedinstvenu sposobnost  – brzo upija vlagu i dugo je čuva. Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati, nego će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode , koji se nalaze u vazduhu, i samim tim hidrira kožu.

Ako živite tamo gdje je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamjenljiv pomoćnik. Ako  vlažnost nije visoka, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima kože dehidrirajući je. Nemojte koristiti glicerin za njegu kože lica i kose kod niske vlažnosti vazduha.

Glicerin za pete

Glicerin možete koristiti za njegu grube kože ruku, stopala i ispucale pete.  Recept je provjeren i djelotvorn. Posle desetak dana vidjećete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roze boje, nježne i meke, a nokti će dobiti lijep sjaj.

Glicerin je izvrstan i za pravljenje domaćeg sapuna.

 

uspesnazena.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.