Prirodnim osvježivačem uklonite neprijatne mirisa iz tepiha

Prirodnim osvježivačem uklonite neprijatne mirisa iz tepiha

Svaki tepih može postati izvor neprijatnog mirisa koji se širi po cijeloj kući. Fleke različitog porijekla (kafa, urin, prljavština itd) emituju neprijatne mirise koji postaju intenzivniji, što je tepih prljaviji. Neprijatan miris je nemoguće ukloniti samo koristeći usisivač, a izreklamirana sredstva za čišćenje tepiha ostavljaju intenzivnu aromu, koja dugo ne može da se izvjetri, takođe su opterećena hemikalijama, a pri tome nisu ni malo jeftina.

Srećom, postoje vrlo jednostavni, i ne manje efikasni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa sa tepiha, koje možete pripremiti sami i koje su, naravno, potpuno prirodni. Podjednako efikasno uklanjaju neprijatne mirise sa tepiha i istovremeno ga čiste i osvježavaju.

Kako napraviti prirodni osvježivač za tepih

1 varijanta

Napravite smjesu od 1 kafene kašike cimeta, 1 kafene kašike samljevenog karanfilića, 3 supene kašike sode bikarbone i 1 kafene kašike sušenog bilja (lavanda ili ruzmarin). Promiješajte sve sastojke i pospite po svom tepihu. Posle 15-20 minuta usisajte tepih. Svježinu i lijep miris osjetićete u cijeloj kući.

2 varijanta

Promiješajte 1 čašu sode bikarbone sa 1 čašom kukuruznog skroba (gustina), dodajte 10-15 kapi eteričnog (aromatičnog) ulja po vašem ukusu. Promiješajte i pospite po tepihu. Dobro usisajte nakon pola sata. Sjaj, čistoća i svježina su zagarantovani. Obična soda bikarbona odlično neutrališe sve vrste prljavštine, o čemu su se mnogi od vas uvjerili koristivši je za pravljenje sredstva za čišćenje namještaja od mebl štofa i sredstva za čišćenje fleka sa tepiha. Osim toga, ona je u stanju da povrati tepihu njegovu prvobitnu boju i značajno ga osvježi.

Ovaj savet je posebno aktuelan za vlasnike kućnih ljubimaca.

Pospite sodu po tepihu u većoj količini (300-500 gr,) bez dodavanja vode, naročito na mjesta gdje životinje najčešće spavaju. Ostavite je preko noći, ili ako uslovi dozvoljavaju, na duži period. Zatim temeljno usisajte tepih. U slučaju zadržavanja neprijatnog mirisa, proceduru ponovite, koristeći veću količinu sode bikarbone.

receptizasve.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.