Kako đumbir uzgajati kod kuće

Koliko je đumbir zdrav i koliko ga rado doktori preporučuju odavno nam je poznato, ali kako da ga uzgajamo u saksiji kod kuće uči nas blogerka Kristina.

Kako đumbir uzgajati kod kuće

Na blogu "Zemlja snova" osim što možemo upoznati dio Amerike iz ugla jedne mlade djevojke Kristine koja se iz grada Portlanda preselila u unutrašnjost Oregona, možemo naći i zanimljiva uputstva, a  jedno od njih će zainteresovati i mnoge baštovane.

"Zasadite đumbir kod kuće!", naziv je blog posta u kome Kristina detaljno objašnjava kako da posadite korijen đumbira u saksiju i redovno zalivate dok ne dobijete plod za upotrebu.

Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni korijen đumbira koji po svom obliku podsjeća na ljudsku šaku. Najbolje je izabrati "ruku" sa što više "prstiju". Kako biste dobili što više plodova, neophodno je izlomiti pipke đumbira na više dijelova. 

Sadnja je laka: stavite u saksiju jedan "prst" đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspije. Zalivajte često. Ne traži dosta svjetla, ali traži toplotu.

Kristina savjetuje da ga posadite kao kućnu biljku u ranu jesen, a kada dođe proljeće da ga prebacite u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je da izaberete mjesto sa rastresitom zemljom i redovno ga zalivajte. Kristina tvrdi da ne treba da se brinite oko štetočina i nekih problema koji mogu napasti biljku.

Ukoliko se brinete o svojoj biljci po Kristininim savjetima, zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 mjeseci prije nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji.

 

lisa.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.