Teflonski tiganji mogu da budu opasni po vaše zdravlje

Teflonski tiganji mogu da budu opasni po vaše zdravlje

U većini domaćinstava obroci se spremaju u teflonskim tiganjima koji su lakši za održavanje i praktičniji za korišćenje, prije svega zbog manje potrebe za korišćenje ulja pri kuvanju u njima.

Perfluorkarbon (PFC) podloga na ovom posudju se povezuje sa oštećenjem jetre i pojavom drugim zdravstvenih problema. Zbog toga, evo nekoliko stvari koje treba da znate o teflonskom posudju.

Smanjite temperaturu

PFC oslobadja u vazduh otrovni gas kada se previše zagrije. Zato, izbjegavajte upotrebu teflonskih tiganja na visokim temperaturama i nikada ga ne zagrijavajte kada je prazan.

Koristite drveni ili silikonski pribor za miješanje i vadjenje hrane

PFC lako može da se oslobodi ukoliko se površina tiganja izgrebe. Iz tog razloga, prilikom kuvanja koristite isključivo drveni ili silikonski pribor.

Ručno pranje teflonskog posudja

Mašine za pranje sudja su prežestoke za teflon. Tokom pranja u mašini za sudje, oslobadja se više PFC-a nego kada se pere na ruke (s tim da pazite da ga ne izgrebete grubom stranom sundjera ili žicom).

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da cvijeće duže ostane svježe

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.