Vježbe u moru: Lako, a efikasno!

Vježbanje u vodi odličan je način da se rashladite i zategnete svoje tijelo. Ne samo da zbog otpora vode i morske struje vježbe imaju jači efekat, već djeluju i umirujuće na nervni sistem pa su odlično sredstvo protiv stresa.

Vježbe u moru: Lako, a efikasno!

Efektnije je od odlaska u teretanu i prijatnije, jer nema problema sa znojenjem i osjećajem ulijepljenosti.

Vježbe u moru mogu se izvoditi bez pomoći konopca na kome su bove (ukoliko tamo gdje ljetujete nema bova) ili uz pomoć konopca.

1. Vježba: Primicanje i odmicanje nogu; adukcija i abdukcija unutrašnjih mišića nogu. Rad ruku prati rad nogu i pomaže održavanju iznad vode. Ponoviti 10 puta.

2. Vježba: Bicikl nogama prema naprijed; rad ruku prati rad nogu i održava glavu iznad vode. Ponoviti 10 puta.

3. Vježba: Bicikl nogama od nazad prema naprijed. Ponoviti 10 puta.

4. Vježba: Walking; hodanje naprijed nazad; rad ruku takođe prati rad nogu i održava glavu iznad površine vode. Ponoviti 10 puta.

5. Vježba: ispucavanje i pivlačenje nogu, tzv. zgrčka; rukama se odgurnuti prema gore , a zatim zagrliti koljena. Ponoviti 10 puta.

6. Vježba: ispucavanje nogu odupirući se rukama o konopac (ovu vježbu možete izvesti samo ako imate konopac s bovama u moru). Ponoviti 10 puta.

7. Vježba: Istezanje jedne, pa druge noge na užetu. Zadržavati 10-30 sek.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.